Home / AKTUELNO / „Želeli su da zgaze naš ponos..!“

„Želeli su da zgaze naš ponos..!“

vucic2

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je incident na utakmici Srbija-Albanija bila „organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i celom regionu“.

„Namera albanskih ekstremista bila je da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani“, rekao je Vučić za „Novosti“..

„Želeli su da zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih zvaničnika koji su bili u svečanoj loži pokazali jasnu razliku između nas i njih. Država će preduzeti sve zakonom predviđene mere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su počinili krivična dela“, naveo je premijer. Dodao je da još čeka jasan stav EU o „nečuvenom incidentu koji je politički inspirisan“.

„Čekam reakciju Evropske unije čije predstavnike ovde sam tri sata pre utakmice obavestio da Albanci spremaju provokacije i težak incident“, naveo je Vučić.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je nakon što je na teren uleteo dron koji je nosio zastavu velike Albanije. Nakon toga došlo je do tuče igrača i ulaska navijača na teren. Beogradski mediji su objavili da je dronom upravljao brat albanskog premijera Olsi Rama, koji je bio u VIP loži.

(Beta/Novosti)

Check Also

OVO MORATE ZNATI! MENjAJU SE USLOVI ZA ODLAZAK U PENZIJU!

Od 2021. važe nova pravila za penzionisanje žena, što znači da svaki zahtev koji dame …