Home / AKTUELNO / PUKLO SAVEZNIŠTVO NEMAČKE I AMERIKE: „IDITE I NOSITE SA SOBOM SVOJE PROJEKTILE“

PUKLO SAVEZNIŠTVO NEMAČKE I AMERIKE: „IDITE I NOSITE SA SOBOM SVOJE PROJEKTILE“

Berlin je odgovorio na pretnje Vašingtona da će povući američke trupe iz Nemačke, navodi Hanoveriše Algemajne. „Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebalo bi sa sobom ponesu i svoje nuklearne projektile“, rekao je vođa nemačke levice u Bundestagu Ditmar Barh.

Konkretno, predsednik stranke Die Linke u Bundestagu, pozitivno je reagovao na poslednje izjave ambasadora SAD u Berlinu Ričarda Grenela, javlja nemački list.

– To je više nego uvredljivo. Poreski obveznici u SAD nastavljaju plaćati 50 hiljada američkih vojnika u Nemačkoj, a Nemci i dalje profitiraju od trgovine za domaće potrebe – rekao je američki diplomata.

– Savezna vlada mora da prihvati ovaj predlog i sa Vašingtonom razgovara o planu povlačenja trupa -rekao je u intervjuu za Hanoveriše Algemajne vođa nemačke levice u Bundestagu.

Prema Ditmaru Barhu, ambasador SAD Ričard Grenel je u potpunosti u pravu.

– Poreski obveznici u SAD ne bi trebalo da plaćaju i američke vojnike u Nemačkoj. Nadalje, američki poreski obveznici ne bi trebalo da plaćaju ni razmeštaj američkih nuklearnih raketa u Nemačkoj – složio se predsednik leve frakcije Bundestaga i dodao:

– Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebalo bi da ponesu sa sobom i svoje nuklearne rakete. I naravno, trebalo bi da ih odvezu u SAD, a ne u Poljsku, jer će u suprotnom to dovesti do naglog pogoršanja odnosa s Rusijom, što je u suprotnosti s interesima Nemačke i Evrope – naglasio je predsednik stranke Die Linke u Bundestagu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …