Home / AKTUELNO / Putin poručio Trampu- Srbija i Crna Gora su za nas crvene linije! Evo šta mu je još rekao..

Putin poručio Trampu- Srbija i Crna Gora su za nas crvene linije! Evo šta mu je još rekao..

Foto: Tanjug / AP, Wikipedia/lisinkij
Foto: Tanjug / AP, Wikipedia/lisinkij
Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin prošle nedelje je još jednom podsetio svog američkog kolegu Donalda Trampa da su Crna Gora i Srbija njegova ‘crvena linija’ u ovom delu Evrope.

Putin je diplomatskim kanalima poslao Trampu poruku u kojoj se kaže da Rusija neće dozvoliti da se Crna Gora na silu gura u članstvo NATO pakta i da se tako još više otežava položaj Srbije i Srba u regionu.

Ne igrajte se sa nama, ne testirajte granice našeg strpljenja.

Rusija će Srbiju i Srbe u Crnoj Gori braniti svim sredstvima, glasi Putinova poruka koja je krajem prošle nedelje prosleđena u Vašington.

Neposredan povod za slanje ove poruke bila je vest da bi američki Kongres uskoro mogao da odobri učlanjenje Crne Gore u NATO pakt.

– Putin je u svojoj poruci Donaldu Trampu podsetio da su građani Crne Gore u velikoj većini protiv ulaska u NATO i da su to pokazale i ankete i istraživanja najuglednijih američkih agencija.

Naglasio je da je nedopustivo da vlasti u Podgorici na silu guraju građane u zapadnu vojnu alijansu tako što uporno odbijaju da raspišu referendum o ovom pitanju… – prenosi odlično obavešteni diplomatski izvor Informera.

Prema njegovim rečima, ukoliko se SAD ipak ogluše o ova upozorenja i ne odustanu od „otimanja Crne Gore“, u Moskvi će to biti shvaćeno kao otvoreni akt neprijateljstva.

– Ako Amerikanci na silu uguraju Crnu Goru u NATO, Rusija će imati konkretan odgovor koji se nimalo neće dopasti ni Vašingtonu ni Briselu.

Ono što je sigurno jeste da će Moskva učiniti sve da maksimalno pomogne Srbiji da ojača svoju vojsku i tako očuva poziciju vojne neutralnosti – objašnjava sagovornik našeg lista.

Putin može da uzme Grčku i Bugarsku?!

Ruski predsednik je, kako saznajemo, u svojoj poruci Trampu upozorio da bi Moskva mogla u jednom trenutku da povuče „izvesne kontramere“ u regionu Balkana.

– Ako SAD i NATO nastave ekspanzionističku politiku usmerenu protiv ruskih interesa, Moskva će imati puno pravo da uzvrati kontramerama.

Ko kaže da su Grčka i Bugarska zauvek u NATO paktu.

Možda bi moglo da se desi da se tim i još nekim državama više isplati pozicija vojne neutralnosti ili nekakvog saveza sa Ruskom Federacijom… – navodi diplomatski izvor Informera.

(Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …