Home / TEMA DANA / PROLIĆE SE REKE KRVI– JEZIVA PORUKA KOJA JE UZDRMALA SVE: Sprema se pakao!

PROLIĆE SE REKE KRVI– JEZIVA PORUKA KOJA JE UZDRMALA SVE: Sprema se pakao!

502

Džihadisti takozvane Islamske države po prvi put su, u jezivoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama, otvoreno zapretili napadom na Kinu. Ovo je prva javna pretnja Islamske države metama u Kini.

Na snimku prete da će tom zemljom “krv teći poput reke”, a na njemu se takođe vide kineski militanti, pripadnici etničke grupe Ujgur.

– Mi smo vojnici kalifata i doći ćemo do vas te vam prevesti jezik našeg oružja, posejaćemo krv poput reke – preti džihadista u jezivom snimku, prenosi Index.hr.

Snimak prikazuje jednog od boraca kako preti krvavim napadima, a potom ubija osobu koju džihadisti nazivaju “kineskim doušnikom”.

– Ovo je prva direktna pretnja Kini od strane Islamske države i prvi put da su pripadnici Ujgura zakleli na vernost samoproglašenoj Islamskoj državi – komentariše dr Majkl Klark, stručnjak na australijskom Fakultetu za nacionalnu sigurnost.

 (Telegraf)

Check Also

HRVATSKI ISTORIČAR: „KOLIKO GOD NA CELOM BALKANU KOPAMO DALEKO U PROŠLOST, NAILAZIMO SAMO NA SRPSKE TRAGOVE- SKADAR JE BIO SRPSKI KRALJEVSKI GRAD, A ALBANCI SE POJAVLJUJU TEK U 11-om VEKU!

„Suživot Srba i Albanaca preko je potreban, ali on se ne može graditi na lažima, …