Home / AKTUELNO / PUTIN POSLAO SPECIJALCA ZA AMBASADORA U SRBIJI: STAVLJA TAČKU NA VUČIĆEVU “PING PONG POLITIKU” (VIDEO)

PUTIN POSLAO SPECIJALCA ZA AMBASADORA U SRBIJI: STAVLJA TAČKU NA VUČIĆEVU “PING PONG POLITIKU” (VIDEO)

Profesor Pravnog fakultet Dejan Mirović kaže da će novi ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko staviti tačku na Vučićevu “ping pong” spoljnu politiku.

Bocan Harčenko je jedan od najboljih stručnjaka Rusije za region Balkana, a njegovi saradnici ga opisuju kao vrhunskog profesionalca, blagog, staloženog, ali odlučnog, sa velikom radnom energijom.

Reč je o karijernom diplomati, koji je ranije bio na dužnosti specijalnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova za Balkan i učestvovao je u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Bio je i šef Odseka za zemlje bivše Jugoslavije, a potom i zamenik direktora u odeljenjima za Evropu. Bocan Harčenko je bio dugogodišnji predstavnik Rusije u Kontakt grupi i, uz diplomate SAD i EU, predstavnik u posredničkoj trojci za rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije.

Mirović smatra da njegov dolazak u Srbiju pokazuje da nam Moskva daje na značaju. On kaže da sa takvim čovekom kao ruskim ambasadorom u Beogradu Vučić više neće moći da jedan dan glumi ruskog a drugi dan zapadnog čoveka.

– Tom čoveku ne možete da govorite mi smo patriote ali ne možemo sada vašem humanitarnom centru u Nišu da damo diplomatski status jer nije vreme. Moskva šalje nekog ko je verziran i ko nije običan ambasador. Videćemo šta to znači – rekao je Mirović tokom gostovanja u emisiji produkcije “Centar”.

(Pravda.rs)

Check Also

SVE VEĆI HAOS U AUSTRALIJI- POLICIJA ZBOG NENOŠENjA MASKI GOLIM RUKAMA DAVI DEVOJKE, MUŠKARCE..! (ŠOK SNIMAK)

Svakodnevno smo svedoci novih brutalnih napada australijske policije na svoje građane a u poslednjih nekoliko …