Home / AKTUELNO / PUTIN ZALEDIO EVROPU! OTVORENO GOVORIO O MOGUĆEM RATU: EVROPLJANI NISU SVESNI ŠTA ĆE SE DOGODITI

PUTIN ZALEDIO EVROPU! OTVORENO GOVORIO O MOGUĆEM RATU: EVROPLJANI NISU SVESNI ŠTA ĆE SE DOGODITI

Ruski predsednik Vladimir Putin je na pres-konferenciji sa premijerom Italije Đuzepeom Kontijem u Moskvi izjavio je da nejasno šta će biti sa novim raketama ako Amerika izađe iz Dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Postoje određena pitanja u vezi sa razvojem raketnih tehnologija u svetu i sa ograničenjima koje su samo SAD i SSSR preuzeli na sebe… Nas brine što je poništen Dogovor o ograničenju sistema protivraketne odbrane, sada se radi o Dogovoru o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, nejasna je i sudbina START 3… Ako sve to bude demontirano, neće ništa ostati u sferi ograničenja rasta naoružanja“, izjavio je on.

Prema rečima ruskog predsednika, situacija će tada biti krajnje opasna.

„Ne ostaje ništa drugo osim trke u naoružanju… Najvažnije je pitanje, šta će oni raditi sa raketama koje će se opet pojaviti. Ako one budu isporučene u Evropi, prirodno je da ćemo mi odgovoriti recipročno. Evropske zemlje koje pristanu na to, ako do toga dođe, treba da znaju da svoju sopstvenu teritoriju stavljaju pod pretnju moguće odmazde“, naglasio je on.

Putin je naglasio da ne vidi nikakve osnove da se Evropa nađe u takvoj situaciji.

Pritom, on je ukazao da SAD nisu pokazale nikakve dokaze da Rusije krši Dogovor o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, a da su ga same kršile.

Ruski odgovor na izlazak SAD iz pomenutog dogovora biće brz i efikasan, obećao je Putin.

Ruski lider je saopštio da će sa predsednikom SAD Donaldom Trampom razgovarati o ovoj temi u Parizu 11. novembra.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …