Home / AKTUELNO / Putina su pet puta pokušali da ubiju: Otkrio kako je uspeo da ostane živ i koji mu je savet Kastro dao

Putina su pet puta pokušali da ubiju: Otkrio kako je uspeo da ostane živ i koji mu je savet Kastro dao

Foto-ilustracija: Tanjug/AP, pixabay.com
Foto-ilustracija: Tanjug/AP, pixabay.com

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u intervjuu reditelju Oliveru Stounu da je bio meta nekoliko pokušaja atentata.

Putin je istakao da je zadovoljan radom svojih telohranitelja. Stoun je Putinu rekao da je čuo da je bilo najmanje pet pokušaja atentata na ruskog lidera.

– Nije kao na Fidela Kastra, kog sam takođe intervjuisao. Mislim da je u njegovom slučaju bilo oko 50 – kazao je Stoun.

Putin je kazao da je razgovarao sa Kastrom o tome.

– A on mi je rekao: “Znaš li zašto sam još živ? Pitao sam ga “Zašto?” “Zato što sam uvek lično rešavao pitanje moje bezbednost” – kazao je Putin, ističući da veruje svom obezbeđenju.

Na konstataciju Stouna da je prvi korak u pripremi atentata ubacivanje u bezbednosne redove predsednika, Putin je odgovorio: “Znate li šta kažu Rusi? Kome je suđeno da bude obešen, neće se udaviti”.

O tome da li zna kakva mu je sudbina, Putin je rekao da “samo Bog zna našu sudbinu – i moju i vašu”, prenela je agencija Tass.

(Tanjug)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …