Home / AKTUELNO / RAMBO AMADEUS BEZ DLAKE NA JEZIKU: Na izborima ću glasati za Murtu! Ako ih je više, onda za levljeg!

RAMBO AMADEUS BEZ DLAKE NA JEZIKU: Na izborima ću glasati za Murtu! Ako ih je više, onda za levljeg!

500

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, najavio je da će na predsedničkim izborima glasati za Murtu, a ako ih bude više, onda će podržati onog levljeg.

On je u svom stilu ocenio da je tu poslovicu „Sjaši Kurta da uzjaše Murta“ smislio još odavno Kurta, da bi demotivisao ljude da glasaju za Murtu.

„Međutim, upravo to i jeste suština demokratije, demokratska, mirnodopska promena vlasti. Malo jaše Kurta, pa onda malo jaše Murta“, naveo je Rambo Amadeus.

„Između profesionalnih političara, koji su na sceni već godinama, koje ne poznajemo iz drugih inkarnacija i poziva, ili, sa druge strane, sasvim novih lica, koja nikada nisu bila dio partijskog galimatijasa, navijam za ove druge.

Amaterizam mi više obećava od surovog profesionalizma. Do sada smo sasvim dobro upoznali domete profesionalaca“, ukazao je on.

Rambo je naglasio da vanredni parlamentarni izbori uvek govore da igrači nisu shvatili pravila igre kako treba.

„Ili jesu, pa ih zloupotrebljavaju. Svakako vanredne izbore tumačim kao parlamentarnu nezrelost“, konstatovao je Rambo Amadeus u svojevrsnom političkom intervjuu za Nedeljnik.

On je naglasio da se narod ponaša uvek kao najnaivniji pojedinac, dok su političari preuzeli psihologiju estrade: top-liste, rejtinzi, lajkovi, permanentno prisustvo u medijima.

Dodao je da je to lagodna doktrina estrade, ali vrlo klizav teren za politiku.

„Nije lako vladati nijednim narodom. Zato je dobra demokratija, institucije sistema.

Monarhija je dobra isključivo samom monarhu i njegovoj familiji. A pošto ja nisam kraljevskoga, već seljačko-radničkoga roda, taj koncept mi uopšte ne odgovara.

Ne volim da budem podanik, građanin drugog reda“, zaključuje Pušić.

(Nedeljnik)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …