Home / AKTUELNO / „Reforme su pitanje opstanka Srbije!“

„Reforme su pitanje opstanka Srbije!“

Reforme su pitanje opstanka Srbije, poručuje premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za nedeljnik NIN.

vucic 9

Ističući da pod reformama koje njegova vlada sprovodi ne misli samo na mere štednje, niti na sve ono što će se u ekonomiji uraditi u narednom periodu, premijer je, između ostalog, naveo: „Reforme su promena stanja duha jednog naroda, naviknutog na ulogu i žrtve i krivca, ubeđenog da od njega ništa ne zavisi, a opet spremnog da pogine za svaku od nerazumnih, a velikih vrednosti koje mu razni mešetari prodaju. Reforme su, takođe, i ubeđivanje Srbije, ljudi koji u njoj žive, da nema nikakvih nagrada na nebu, ali da ima, sasvim dovoljno toga na zemlji za šta se treba potruditi“.

Predsednik Vlade takođe je, prema izvodima koje je NIN dostavio Tanjugu, podvukao da su reforme, na kraju, i dokaz da možemo da budemo ravnopravni sa svim drugim zemljama i narodima, vredni koliko su i oni, i uspešni koliko su i oni.

 

Samim tim, kako je naglasio, reforme su i jedini način da Srbija prestane da se bavi „belosvetskim zaverama“, već da, konačno, počne da se bavi sobom.

 

„Dakle, reforme su i san, i cilj i način. Lično, mislim da su i pitanje opstanka, ne samo mog – a ne mislim da opstajem ako u njima ne uspemo – nego i opstanka Srbije“, piše Vučić u autorskom tekstu za jubilarni broj, kojim NIN obeležava 80 godina od osnivanja.

Premijer je istovremeno napisao da veruje u Srbiju kao uređenu zemlju, sa izgrađenim putevima i prugama, sa novim fabrikama, sa ljudima koji rade, i koji se ničega više ne stide, a najmanje sebe i svoje zemlje.

On je istakao da veruje u pristojne ljude, u pristojnoj državi i, vrlo brzo potom, i u evropskoj državi.

On je, takođe, naveo da Srbiju vidi kao zemlju koja beleži ozbiljan privredni rast i koja je zaustavila dugogodišnji proces zaduživanja.

„Vidim nove industrije, investicije, poljoprivredu koja pravi razliku, vidim veze sa svetom, Evropom i regionom, preko novih puteva, železnice, velikog aerodroma“, piše Vučić.

(Tanjug)

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …