Home / AKTUELNO / RHMZ UPOZORAVA: U Srbiji se sprema veliko nevreme!

RHMZ UPOZORAVA: U Srbiji se sprema veliko nevreme!

sneg- oluja 1
Na osnovu upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo izdao je saopštenje u kojem stoji da je u naredna 24 časa, predviđen nailazak većih padavina i formiranje snežnog pokrivača debljine oko 10 sentimetara, što može imati za posledicu ozbiljne poremećaje i probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije.

Sve ovo predstavlja potencijalnu opasnost i rizik od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća.

S obzirom na moguće pojave doći će do poteškoća u akcijama zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, stoji u saopštenju. Prethodnih nedelju dana je Istočnu Srbiju pogodilo nevreme, koje je izazvalo potpuni kolaps elektroenergetskog sistema.

U knjaževačkoj opštini ostavio je 18 sela bez struje koji su već devet dana u mraku. Mnoga sela su i bez vode, a sva bez fiksne telefonije.

Mobilni telefoni radili su do pre par dana u mestima gde led nije polomio repetitore, ali su se baterije ispraznile tako da su meštani bukvalno odsečeni od sveta.

(Blic)

Check Also

UDARNO! UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ, U PITANJU ROĐAK?! (VIDEO)

„Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za …