Home / U FOKUSU / NA IVICI SUKOBA: NATO presreo nove ruske borbene avione sa opremom za nuklearne bombe iznad svojih granica!

NA IVICI SUKOBA: NATO presreo nove ruske borbene avione sa opremom za nuklearne bombe iznad svojih granica!

pilot- avion 1

NATO je u nedelju primetio, a potom i presreo nove ruske borbene avione nedaleko od svojih granica, nad Baltičkim morem, a neki od njih su imali opremu za prevoz nuklearnih bombi, saopšteno je iz NATO-a.

„Većina presretanja koje NATO izvodi nad Baltičkim morem su rutinske operacije, ali presretanje u nedelju… predstavlja značajnu aktivnosti Rusije“, stoji dalje u saopštenju.

Ukupno nad Baltikom primećeno je trinaest vojnih ruskih aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru, ali u blizini granice Severnoatlantskog saveza. Propratili su ih portugalski i kanadski lovci, stacionirani u baltičkim zemljama, u kojima za NATO obavljaju vazdušne vežbe.

Glavni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg 20. novembra je objavio kako su NATO-ovi borbeni avioni presreli više od 400 ruskih vojnih aviona, što je za oko 50 odsto više nego prošle godine.

U baltičkom području broj presretanja je povećan tri puta, na više od 100.

(Jutarnji list)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …