Home / AKTUELNO / RUSI DALI MOĆNO ORUŽJE SIRIJI – IZRAEL UPOZORIO: Ako okrenete rakete na nas, sve ćemo vam to uništiti..

RUSI DALI MOĆNO ORUŽJE SIRIJI – IZRAEL UPOZORIO: Ako okrenete rakete na nas, sve ćemo vam to uništiti..

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman kaže da će Izrael uzvratiti ako Sirija upotrebi rakete za PVO ruske proizvodnje protiv jevrejske države.

– Ono što je važno za nas je da odbrambeno oružje koje Rusi daju Siriji ne bude upotrebljeno protiv nas – izjavio je Liberman za izraelske medije, govoreći o navodnim planovima Rusije da daju sirijskom predsedniku Bašaru Asadu rakete tipa S-300, dodavši:

– Ako se upotrebe protiv nas, mi ćemo delovati protiv njih – rekao je on.

On je objasnio da se Izrael „ne meša u unutrašnje poslove Sirije, ali s druge strane neće dozvoliti da Iran preplavi (tu zemlju) unapređenim oružanim sistemima koji će biti upereni protiv Izraela“.

On je ocenio da je Iran problem, a ne Rusija jer su ruski odbrambeni sistemi već bili razmešteni u Siriji i nisu korišćeni protiv Izraela.

– Imamo otvorenu liniju. Zaista imamo diskurs (s Rusima). Ponekad je to komplikovan diskurs ali je otvoren. Nekoliko godina mi smo u stalnoj koordinaciji i sposobni da izbegnemo sukob s Rusima  -objasnio je izraelski ministar.

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …