Home / AKTUELNO / Rusi objavili snimak u kojem je ubijeno 120 džihadista: Teroristi se kretali u koloni, a onda ih je presrela ruska avijacija (VIDEO)

Rusi objavili snimak u kojem je ubijeno 120 džihadista: Teroristi se kretali u koloni, a onda ih je presrela ruska avijacija (VIDEO)

bombardovanje

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kojem se vidi napad ruske avijacije na teroriste Islamske države, javlja “Sputnjik”.

Ruska avijacija uništila je 32 “pikapa” i likvidirala više od 120 pripadnika terorističke grupe DAEŠ, koji su se 25. maja kretali iz sirijskog grada Rake prema Palmiri, izjavio je za Sputnjik izvor u Ministarstvu odbrane Rusije.

– Po prijemu te informacije komanda ruskog kontingenta u Siriji preduzela je mere da spreči premeštanja terorista DAEŠ-a u pravcu juga – rekao je izvor.

– Avioni ruskih vazdušno-kosmičkih snaga 25. maja su otkrili i uništili kolonu terorista od 39 kamiona za dostavu sa oružjem koji su se kretali ka Palmiri.

Kao rezultat tog napada gubici DAEŠ-a iznosili su 32 vozila za dostavu (“pikapa”) sa teškim mitraljezima i više od 120 terorista – dodao je.

Ruske bespilotne letelice su aktivne tokom čitavog dana kako bi pratile moguće pravce kojima bi teroristi mogli da pobegnu iz grada i krenu ka Palmiri. Borbeni avioni i specijalne jedinice ruske vojske takođe su uključeni u operaciju sprečavanja bekstva ekstremista iz Rake.

– Svi pokušaji kretanja terorista ka Palmiri i njihovog pregrupisavanja biti zaustavljeni – rekao je izvor Sputnjika.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …