Home / AKTUELNO / Alarmantno: Plavi kit stigao i do obdaništa u Srbiji, roditelji u panici traže pomoć! (VIDEO)

Alarmantno: Plavi kit stigao i do obdaništa u Srbiji, roditelji u panici traže pomoć! (VIDEO)

Kompjuterska-igrica-620x350

Nakon što je jeziva igrica “Plavi kit“, u kojoj se deca pozivaju da izvrše samoubistvo, stigla u Srbiju – psiholozi nas upozoravaju da čak i deca u obdaništu znaju šta “Plavi kit” znači. Pozivaju roditelje da dobro obrate pažnju na ponašanje svoje dece.

Tema samopovređivanja prisutna je godinama u medijima i na društvenim mrežama, ali ništa nije podstaklo javnost da se pozabavi time kao “Plavi kit”. U poslednje vreme me zove dosta uplašenih roditelja. Pitaju šta da rade, kako da prepoznaju simptome – kaže nam psiholog Milan Radovanović.

Zbog igrice “Plavi kit” ubilo se na stotinu dece. Međutim, čini se da se javnost u Srbiji trgla tek kada je otkriveno da je devojčica (12) iz Bečeja stigla do trećeg nivoa. Bio je to znak da ovaj užasan suicidni trend neće zaobići ni našu zemlju.

– Čujem da čak i deca u obdaništu znaju šta je “Plavi kit” i već razgovaraju na tu temu.

Osnovci naročito. Moja ćerka ima šest godina i zna za ovu igricu. Uvek kažem roditeljima da moraju da razgovaraju sa svojom decom, da se raspituju šta rade, pa će tako na vreme znati da li im je dete u nekom problemu – savetuje Radovanović.

Poruka kojom se dete poziva da se priključi igrici, a sada se šalje i preko društvenih mreža, glasi:

– Svaki zadatak moraš pažljivo ispuniti, i niko ne sme znati ništa o tome. Kad završiš zadatak, pošalješ fotografiju, i na kraju umreš. Jesi li spremna?

Ono što, takođe, morate da znate, aplikacija ”Plavi kit” postoji pod tim imenom na ”Gugl pleju”, ali nije igrica od koje strahujemo. To su dve različite igrice, samo imaju isto ime.

Osnovna razlika je pre svega što vi tu igricu koja je opasna ne možete da nađete na ”Gugl pleju”. Ovo je igrica koja je ozloglašena i nalazi se na dark-vebu. Reč je o grupi koja se stvara, u koju se ulazi pod određenim uslovima.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …