Home / ZANIMLJIVOSTI / Mislila je da se goji, držala dijetu, a stomak je i dalje rastao: Posle 2 sata izvadili su joj drugi najveći tumor viđen u Makedoniji (FOTO+ VIDEO)

Mislila je da se goji, držala dijetu, a stomak je i dalje rastao: Posle 2 sata izvadili su joj drugi najveći tumor viđen u Makedoniji (FOTO+ VIDEO)

doktor
Pacijentkinja (37) iz Tetova, na zapadu Makedonije, primetila je da joj unazad sedam meseci intenzivno raste stomak.

Poverovala je da je naglo počela da se deblja, ali kada je nakon stroge dijete vaga pokazivala da je sve teža i teža, otišla je na pregled kod ginekologa u Tetovu. Čim je on ustanovio o čemu se radi, hitno ju je poslao na kliniku za ginekologiju u Skoplje.

– Kada je žena primetila da se ništa ne menja i da je počela da ima probleme sa disanjem, jer je cista bila toliko velika da joj je pritiskala grudni koš, javila se ginekologu.

Bol i problem sa disanjem su je naterali da se javi ginekologu, rekao je za televiziju Kanal 5, doktor Igor Aluloski sa skopske klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Operacija je trajala dva sata. Tim ginekologa i anesteziolog uspešno su obavili operaciju. Pacijentkinja je u stabilnom stanju.

tumor

Najviše posla smo imali dok nismo otvorili abdomen kako bismo mogli da pristupimo cisti i da je celu izvadimo, a da ne dođe do njenog prskanja. Iako tumor izgleda da je beningni, nikada u to ne možete biti sigurni.

Zato, kada dođe do cističnih promena, tumora na jajnicima, najbolje je da se oni potpuno izvade da bi histopatolozi napravili analizu i saznali o čemu se radi – objašnjava doktor Aluloski.

Ovo nije bio najveći tumor izvađen u Makedoniji. Doktor Aluloski je pre dve i po godine sa timom ginekologa iz utrobe jedne žene odstranio džinovsku cistu tešku neverovatnih 50 kilograma.

Zato lekari apeluju da žene bar jednom godišnje odu na kontrolu kod ginekologa, jer ako se ciste na vreme ne otkriju i ne odstrane one mogu narasti veoma velike.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …