Home / AKTUELNO / RUSI PORUČILI AMERICI: Bolje je da pregovarate sa nama, ili vam sledi ovo…

RUSI PORUČILI AMERICI: Bolje je da pregovarate sa nama, ili vam sledi ovo…

Rusija je u stanju da odgovori na pritisak silom sa strane Sjedinjenih Država – izjavio je direktor departamana Ministarstva inostranih poslova RF za kontrolu nad naoružanjem  Vladimir Jermakov.

„Američki mit o ulsku u epohu sveobuhvatne i neograničene dominacije potrajao je jedva desetak godina, a sada pretvorio u prah i pepeo. Rusija se vratila na svoje istorijske pozicije jednog od garanata stabilnosti i pravednosti u globalnim poslovima na osnovama međunarodnog prava“ – naglasio je Jermakov.

U nastavku je rekao: „Sada, početkom 2018-te, već je vidljivo da se vojno-tehnološki raspored snaga kardinalno izmenio u korist Rusije. Mi već raspolažemo dostojnim odgovorom na svaki pokušaj vršenja pritiska sa strane SAD  uz korišćenje sile“.

Dodatno je ukazao da se vojno-tehnološka specifična težina SAD u svetu smanjuje i da će Amerikanci pre ili kasnije „početi da se dogovaraju sa Rusijom“:

„Pre ili kasnije će naše amerčke kolege morati da se sa nama dogovaraju. A bolje je da to bude pre. Da ponovim: vojno-tehnološka `težina` SAD u globalnom rasporedu nezaustavljivo opada. Zato nije isključeno da ćemo sa Vašingtonom kroz neko vreme možda drugačije razgovarati“.

Nastupivši u Savetu za spoljnu i odbrambenu politiku, Jermakov je procenio da Vašington može aktivirati dijalog sa Moskvom „već posle udara po Siriji“.

Kao što se i moglo očekivati, vrata je ostavio otvorena.

Predočio je da je Rusija u svakom momentu spremna za „strateški dijalog sa SAD“. I dodao:

„Naš odgovor je jednostavan: čim SAD budu spremne za takav dijalog – mi ćemo se saglasiti da ga otpočnemo. Mi Amerikancima nikada nismo tu mogućnost zatvarali.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …