Home / AKTUELNO / RUSI UPOZORAVAJU: Masivni manevri američkih satelita, RATNE MAŠINE VRŠLJAJU KOSMOSOM! (VIDEO)

RUSI UPOZORAVAJU: Masivni manevri američkih satelita, RATNE MAŠINE VRŠLJAJU KOSMOSOM! (VIDEO)

Ruski sistemi za praćenje uočili su na geostacionarnoj orbitia masivne manevre američkih vojnih satelita GSSAP sa ciljem inspekcije drugih vojnih aparata u kosmosu, prenose mediji.

Kako je objašnjeno iz ruskog Astrokosmičkog naučnog centra, Amerika je između 2014. i 2016. godine na geostacionarnoj orbiti razmestila četiri satelita za kontrolu kosmičkog prostora, pre svega za potrebe američke vojske.

Ti sateliti imaju ugrađenu optičko-elektronsku apartaturu koja je u stanju da snimaju i parte druge satelite i objekte u svemiru.

Centar takođe navodi i da su ti sateliti za proteklih četiri godine izveli preko 400 manevara, između ostalog vršili su inspekciju pojedinih pokvarenih vojnih satelita. Da bi to izveli, ti sateliti su se kretali po geostacionarnoj orbiti koristeći se rezervnim motorima.

Ruski mediji podsećaju da su Amerikanci prvi, još letos, optužili Rusiju da je ispitivala satelite koji imaju mogućnost manevrisanja na orbiti, te je kretanje jednog takvog satelita okarakterisala kao „nenormalno“, ocenivši da bi moglo da se radi o aparatu koji je namenjen za uništavanje drugih satelita.

Međutim, sateliti-inspektori su kosmički aparati koji imaju mogućnost da se kreću po orbiti i da komuniciraju sa drugim satelitima.

Pogledajte video:

 

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …