Home / AKTUELNO / RUSI ZAGRMELI: SAOPŠTILI VUČIĆU KOGA BI ŽELELI ZA PREMIJERA SRBIJE- Amerikanci imaju svog favorita..

RUSI ZAGRMELI: SAOPŠTILI VUČIĆU KOGA BI ŽELELI ZA PREMIJERA SRBIJE- Amerikanci imaju svog favorita..

vucic

Novinar Nuzvika Milovan Jovanović ocenio je u Novom danu televizije N1 da su glavni favoriti za novog predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić i Dušan Vujović.

Od toga ko će od njih dvojice biti novi premijer zavisi i tempo evrointegracija Srbije, smatra sagovornik N1.

Jovanović je rekao da pored lidera socijalista Ivice Dačića i aktuelnog ministra finansija Dušana Vujovića, ne vidi koja bi to treća osoba mogla da se pojavi i zameni Aleksandra Vučića na mestu premijera.

“Rekao sam i posle predsedničkih izbora – osim Vučića, najveći dobitnik je Dačić. Socijalisti imaju razloga da trljaju ruke, oni će sigurno u novoj preraspodeli imati veći deo kolača. Ali ta vlada neće imati pun mandat, brzo će doći do prevremnih izbora.

I kakav god rezultat na tim izborima bio, koliko god SPS glasova bude osvojio, socijalisti će biti opet u vladi”, istako je Jovanović.

Jovanović smatra i da je Srbiji potreban novi društveni dogovor, jer od pada Berlinskog zida živi “tumara i luta balkanskim bespućima”.

“Mi smo društvo koje je mimo sveta, dok je čitav svet navijao za Makrona, mi smo navijali za Marin Le Pen, dok svet navija za Zorana Zaeva, mi navijamo za Gruevskog, dok se sav demokratski svet grozi Kim Džong Una, mi se potajno nadamo i verujemo da će da ispali nuklearne rakete.

Zato smo prošli kako smo prošli”, kaže on.

Zato je, prema njegovim rečima, potreban dogovor – da vlast i opozicija, tzv. dve Srbije, pronađu najmanji zajednički imenilac, ne bi li Srbija iskoračila i postala deo zajedničke evropske porodice, demokratska i pravno uređena država u kojoj ekonomija funkcioniše.

Komentarišuči izjave Edija Rame i Hašima Tačija o tzv.

Velikoj Albaniji, ali i najavu Milorada Dodika o referendumu o samostalnosti RS, Jovanović je naveo da su Rama, Tači i Dodik, ali i Milo Đukanović i Nikola Gruevski, populisti, i da su njihovi režimi autokratski, tako da kad god se pojavi alternativa, i kad god su suočeni sa mogućnoću da izgube vlast, dolazi do opasnih izjava i pretnji.

(N1)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …