Home / AKTUELNO / RUSIJA JE SPREMNA DA BUDE ZAŠTITNIK SRBIJI KAO ŠTO JE AMERIKA IZRAELU! OVO SE DEŠAVA..

RUSIJA JE SPREMNA DA BUDE ZAŠTITNIK SRBIJI KAO ŠTO JE AMERIKA IZRAELU! OVO SE DEŠAVA..

Rusija je spremna da u odnosima sa Srbijom ide onoliko daleko koliko Beograd sme da ide, što je pokazao i poslednji susret predsednika dveju zemalja, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića u Sočiju, smatra novinar Đuro Bilbija, koji veruje da je za našu zemlju najbolje da s Moskvom ima odnose kakve Izrael ima sa SAD.

Primer Izraela, objašnjava Bilbija u emisiji „Svet sa Sputnjikom“, pokazuje da nisu u pravu oni koji kažu da bi to smanjilo suverenitet Srbije, kao i da je to teško izvodljivo jer naša zemlja nema zajedničku granicu s Rusijom.

„Izrael je upravo zahvaljujući blanko podršci koju od SAD ima i kad to ne zaslužuje jedna od najsuverenijih država. A što se tiče granice — ne samo da je Izrael nema sa SAD nego je Vašington od njega još dalje nego Moskva od Beograda“, primećuje Bilbija.

Govoreći o značaju posete predsednika Vučića Putinu, Bilbija ukazuje na to da svi glavni pravci zapadne politike podrazumevaju iskorenjivanje ruskog uticaja sa Balkana, gde su dobar deo posla obavili — u Bugarskoj, Grčkoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i upozorava: „Sad isto pokušavaju i u Srbiji zato što ne bi da im iko smeta i žele da ovo bude njihovo zaštićeno lovište“.

Poseban odnos Srbije i Rusije, po primeru Izraela i Amerike, sprečio bi upravo pokušaje takve zapadne „zaštite“, koja zapravo predstavlja ograničavanje suvereniteta Srbije.

Tanja Trikić (Sputnik)

Check Also

PRESTAĆE KADA VAS ODVEDU U GROB: PRVA DOZA VAKCINE ŠTITI SAMO 33 POSTO, ZATO MORA I DRUGA DOZA A ONDA TO ISTO SVAKE GODINE!

Zamenik britanskog Zajedničkog odbora za vakcinaciju i imunizaciju, profesor Entoni Harnden, rekao je da njihovi …