Home / AKTUELNO / RUSIJI ODUZIMAJU PRAVO VETA U UN?! PAKLENI PLAN IMA I DRUGI DEO

RUSIJI ODUZIMAJU PRAVO VETA U UN?! PAKLENI PLAN IMA I DRUGI DEO

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je međunarodnu zajednicu da uskrati Moskvi pravo veta u Savetu bezbednosti UN u pitanjima u vezi sa „ruskom agresijom protiv Ukrajine“.

Obraćajući se pred Generalnom skupštinom UN, Porošeko je rekao da bi mirovna operacija, pod mandatom UN, mogla da bude presudna u okončanju sukoba sa proruskim snagama na istoku zemlje i pozvao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da uputi misiju koja bi ponudila opcije.

On je dodao da je Ukrajina spremna da razgovara o multinacionalnoj mirovnoj operaciji sa „jasnim ciljom okončanja ruske agresije i obnove ukrajinskog suvereniteta“, preneo je AP.

Porošenko je optužio Rusiju da vodi „neobjavljen rat“ i dodao da je možda vreme da međunarodna zajednica „stavi Rusiju na svoje mesto“, počevši od toga što će uskratiti Moskvi pravo na veto u Savetu bezbednosti UN u pitanjima u vezi sa „ruskom agresijom protiv Ukrajine“.

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …