Home / AKTUELNO / RUSKA VOJSKA UŠLA U HARKOV- PRVI SNIMAK PRODORA! (VIDEO)

RUSKA VOJSKA UŠLA U HARKOV- PRVI SNIMAK PRODORA! (VIDEO)

RUSKI komandosi uspeli su da probiju odbranu Kijeva sa zapada, sa strane aerodroma avio-koncerna „Antonov“ i prodiru prema centru glavnog grada Ukrajine.

Prema još nepotvrđenim vestima, prodiru i sa severozapada, pored gradića Buči koji je udaljen od Kijeva samo 9 kilometara.

Ukrajinci su – da bi sprečili napredovanje – digli u vazduh most između tog gradića i Irpenja koji je takođe „satelit“ Kijeva.

Kod Irpenja se vodi žestoka borba.

Bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga – general Vladimir Šamanov – izneo je pretpostavku da Kijev može za početak biti i samo blokiran – da bi onima koji ga još brane bilo ponuđeno da polože oružje.

Prema njegovim rečima, pod udarima ruske avijacije na Očakov poginulo je 10 britanskih „instruktora“.

Ruska vojska je ušla i u veliki i strateški važni grad Harkov, iako jedna ukrajinska jedinica još pruža otpor na njegovom severoistočnom obodu.

Portparol Ministarstva odbrane RF general-major Igor Konašenkov izjavio je da je više od 470 ukrajinskih vojnika u Harkovu dobrovoljno je položilo oružje i predalo se.

Precizirao je da ima u vidu 471 vojnika 302. protivvazdušno-raketnog puka Oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Rusije su potpuno blokirale crnomorske gradove Herson i Berdjansk, a preuzele su i kontrolu nad Geničeskom i aerodromom Černobajevka kod Hersona.

Armije Luganske i Donjecke Republike uspele su da uspostave kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo, Stanično-Luganskoe, Pavlopolj i Piščevik.

Snage LNR napredovale su 52 km, a DPR — 12 km.

Jedinice Donjecke Republike, uz vatrenu podršku ruske vojske, stežu obruč oko velikog grada na Azovskom moru Mariupolja.

Oružane snage RF su u međuvremenu uspostavile kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilju. Da bi Kijev lišile mogućnosti izvođenja diverzije koja bi bila podmetnuta Rusiji.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …