Home / AKTUELNO / RUSKA VOJSKA UŠLA U HARKOV- PRVI SNIMAK PRODORA! (VIDEO)

RUSKA VOJSKA UŠLA U HARKOV- PRVI SNIMAK PRODORA! (VIDEO)

RUSKI komandosi uspeli su da probiju odbranu Kijeva sa zapada, sa strane aerodroma avio-koncerna „Antonov“ i prodiru prema centru glavnog grada Ukrajine.

Prema još nepotvrđenim vestima, prodiru i sa severozapada, pored gradića Buči koji je udaljen od Kijeva samo 9 kilometara.

Ukrajinci su – da bi sprečili napredovanje – digli u vazduh most između tog gradića i Irpenja koji je takođe „satelit“ Kijeva.

Kod Irpenja se vodi žestoka borba.

Bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga – general Vladimir Šamanov – izneo je pretpostavku da Kijev može za početak biti i samo blokiran – da bi onima koji ga još brane bilo ponuđeno da polože oružje.

Prema njegovim rečima, pod udarima ruske avijacije na Očakov poginulo je 10 britanskih „instruktora“.

Ruska vojska je ušla i u veliki i strateški važni grad Harkov, iako jedna ukrajinska jedinica još pruža otpor na njegovom severoistočnom obodu.

Portparol Ministarstva odbrane RF general-major Igor Konašenkov izjavio je da je više od 470 ukrajinskih vojnika u Harkovu dobrovoljno je položilo oružje i predalo se.

Precizirao je da ima u vidu 471 vojnika 302. protivvazdušno-raketnog puka Oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Rusije su potpuno blokirale crnomorske gradove Herson i Berdjansk, a preuzele su i kontrolu nad Geničeskom i aerodromom Černobajevka kod Hersona.

Armije Luganske i Donjecke Republike uspele su da uspostave kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo, Stanično-Luganskoe, Pavlopolj i Piščevik.

Snage LNR napredovale su 52 km, a DPR — 12 km.

Jedinice Donjecke Republike, uz vatrenu podršku ruske vojske, stežu obruč oko velikog grada na Azovskom moru Mariupolja.

Oružane snage RF su u međuvremenu uspostavile kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilju. Da bi Kijev lišile mogućnosti izvođenja diverzije koja bi bila podmetnuta Rusiji.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …