Home / AKTUELNO / RUSKI EKSPERT OTKRIO SRBIMA: NJIHOV SLEDEĆI KORAK PRETI DA VAM ZADA NAJJAČI UDARAC U ISTORIJI!

RUSKI EKSPERT OTKRIO SRBIMA: NJIHOV SLEDEĆI KORAK PRETI DA VAM ZADA NAJJAČI UDARAC U ISTORIJI!

Na vama je da podižete borbeni kapacitet Vojske Srbije i to “pre svega kroz vraćanje u funkciju oficira sa borbenim iskustvom, otpuštenih iz vojske tokom reformi, ističe čuveni ruski stručnjak.

Jedan od vodećih ruskih stručnjaka za bivšu Jugoslaviju i naučni saradnik Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka Georgij Engelhart govorio je o mogućim posledicama formiranja vojske takozvanog Kosova po Srbiju i tom prilikom izrazio svoju duboku zabrinutost.

– Iako formiranje vlastite vojske ne vodi direktno u ratni sukob ipak to naglo podiže tenzije u regionu i stvara konstantnu pretnju po bezbednost Srbije i susedne Makedonije sa Crnom Gorom. Više je nego jasno da vojna politika Prištine nije samo aminovana, već je izdiktirana od strane SAD i njenih partnera koji koriste kosovske Albance za pritisak na Beograd u cilju hitnog potpisivanja pravno obavezujeće normalizacije i razgraničenja između Srbije i samoproglašenog Kosova.

Drugim rečima – faktičkog priznanja nezavisnosti Kosova od strane matične države – rekao je Engelhart za Alo! i posebno naglasio kako je sada na državi da podiže borbeni kapacitet Vojske Srbije i to “pre svega kroz vraćanje u funkciju oficira sa borbenim iskustvom, otpuštenih iz vojske tokom reformi”.

Check Also

NEMAČKA POSTAVILA SRBIJI ULTIMATUM: OVO JE NJENA POSLEDNJA PONUDA

Angela Merkel, kancelarka Nemačke, poručila je da kosovsko pitanje mora da bude rešeno na način …