Home / AKTUELNO / RUSKI EKSPERT OTKRIO SRBIMA: NJIHOV SLEDEĆI KORAK PRETI DA VAM ZADA NAJJAČI UDARAC U ISTORIJI!

RUSKI EKSPERT OTKRIO SRBIMA: NJIHOV SLEDEĆI KORAK PRETI DA VAM ZADA NAJJAČI UDARAC U ISTORIJI!

Na vama je da podižete borbeni kapacitet Vojske Srbije i to “pre svega kroz vraćanje u funkciju oficira sa borbenim iskustvom, otpuštenih iz vojske tokom reformi, ističe čuveni ruski stručnjak.

Jedan od vodećih ruskih stručnjaka za bivšu Jugoslaviju i naučni saradnik Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka Georgij Engelhart govorio je o mogućim posledicama formiranja vojske takozvanog Kosova po Srbiju i tom prilikom izrazio svoju duboku zabrinutost.

– Iako formiranje vlastite vojske ne vodi direktno u ratni sukob ipak to naglo podiže tenzije u regionu i stvara konstantnu pretnju po bezbednost Srbije i susedne Makedonije sa Crnom Gorom. Više je nego jasno da vojna politika Prištine nije samo aminovana, već je izdiktirana od strane SAD i njenih partnera koji koriste kosovske Albance za pritisak na Beograd u cilju hitnog potpisivanja pravno obavezujeće normalizacije i razgraničenja između Srbije i samoproglašenog Kosova.

Drugim rečima – faktičkog priznanja nezavisnosti Kosova od strane matične države – rekao je Engelhart za Alo! i posebno naglasio kako je sada na državi da podiže borbeni kapacitet Vojske Srbije i to “pre svega kroz vraćanje u funkciju oficira sa borbenim iskustvom, otpuštenih iz vojske tokom reformi”.

Check Also

UDARNO! INSPEKCIJA POVLAČI VAŽNU NAMIRNICU! JEDEMO PROIZVOD KOJI UOPŠTE NIJE ZA ISHRANU!

Već deset dana veterinarska inspekcija povlači sa tržišta med tri najveća proizvođača i distributera u …