Home / TEMA DANA / JEREMIĆ: Vojska Kosova dogovorena na tajnom sastanku u Vatikanu – EVO KO JE UČESTVOVAO

JEREMIĆ: Vojska Kosova dogovorena na tajnom sastanku u Vatikanu – EVO KO JE UČESTVOVAO

Predsednik narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Vuk Jeremić, tvrdi da je formiranje tzv. vojske kosova dogovoren između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na tajnom sastanku u Vatikanu.

Konačnu saglasnost za formiranje “Vojske Kosova”, Aleksandar Vučić je dao na tajnom sastanku sa Hašimom Tačijem 4. novembra u Rimu, održanim u prostorijama Delegacije EU pri Vatikanu. Tome su prethodili širi pregovori o “razgraničenju”, vođeni u Ambasadi Norveške pri Vatikanu. Izdaja –napisao je Jeremić na Tviteru.

Veleizdaja zbog koje će Vučić morati da odgovara

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je na osnivanju Gradskog odbora ove stranke u Prokuplju u intervjuu za RTV Kuršumliju istakao da je skandalozno formiranje “vojske Kosova”, kao i da krivicu za to dobrim delom snosi predsednik Srbije.

„Na čelu naše države je čovek koji se 4. novembra u Rimu, u Misiji EU pri Vatikanu, usaglasio sa Hašimom Tačijem da se ta “vojska Kosova” formira. To je veleizdaja zbog koje će Vučić morati da odgovara“, rekao je Jeremić i dodao, “da to nije istina, Srpska lista bi oborila kosovsku vladu“.

On se osvrnuo i na loš položaj Srba na Kosovu rekavši da je „vlast rasformirala sve institucije države na teritoriji pokrajine koje su štitile građane. Kosovom sada upravljaju kriminalci -kako albanski, tako i srpski, koji međusobno blisko sarađuju“.

Komentarišući potencijalne izbore, Jeremić je rekao da do njih ne može doći ukoliko se ne steknu fer i pošteni izborni uslovi.

„Opozicija je predala set zahteva za fer i poštene izbore. Dok se ne ispune ti uslovi, među kojima su sloboda medija i uvid u birački spisak, na izbore ne treba izlaziti“, kazao je Jeremić.

Jeremić je pozvao građane da se pridruže protestu protiv nasilja i režima Aleksandra Vučića.

„Glavni cilj okupljanja je da se prestane sa agresijom prema neistomišljenicima režima. Proteklih nedelja se dogodilo više obračuna sa opozicionim aktivistima, kao i napada na novinare. Danas protestujemo u Beogradu, a vrlo brzo i širom Srbije. Kraj ovom zlu je blizu, srušiće se kao kula od karata ako budemo ujedinjeni“, poručio je Jeremić.

(Pravda)

Check Also

UDARNO! MERKEL: UVODE SE POTVRDE O VAKCINACIJI- BEZ TOGA NEMA PUTOVANJA!

Angela Merkel kaže da će digitalni sertifikati o vakcinaciji, koji će omogućavati ljudima da putuju …