Home / AKTUELNO / RUSKI UDAR, AMERIKA SE TRESE: Moskva traži istragu o američkom tkzv. „sletanju“ na Mesec

RUSKI UDAR, AMERIKA SE TRESE: Moskva traži istragu o američkom tkzv. „sletanju“ na Mesec

20. jula 1969. godine, komandant misije Apollo 11 Nil Armstrong i pilot Edvin “Baz“ Oldrin su sleteli lunarnim modulom “Eagle“ na Mesec, dok je svet bio paralisan ispred svojih TV ekrana gledajući ovaj događaj.
mesec- astronauti 2

Kao rezultat, Amerika je postala superiorna u svim vojnim i naučnim aspektima, pobedivši Rusiju koja je pokušavala da pronađe svoj put do Meseca.

1972. godine se Apollo projekat završio baš kada je svet očekivao suprotno.

Izgleda da je fasada održavanja ovog izgleda bila previše za SAD, jer su sletanja na Mesec bila lažna i snimljena u studiju.

Ostaje misterija zašto niko posle toga nije bio na Mesecu.

Međutim, najveće misterije oko američkog sletanja na Mesec su:

Kako su astronauti preživeli Van Alenov pojas zračenja na svom putu do Meseca i nazad?
Zašto astronauti koji su bili na Mesecu imaju snuždena lica prilikom davanja intervjua, ako ih uopšte i daju?
Zašto su prestali sa odlascima na Mesec nakon pobeđivanja u svemirskoj trci?
Zašto Rusi nisu pratili Amerikance do Meseca?
Zašto je teško verovati Bazu, iako on izgleda iskreno?
Gde su nestali svi filmovi koje su snimili astronauti na Mesecu?

Gde je skriveno 400kg lunarnog zemljišta?
Gde je ostatak svemira prilikom gledanja slika sa Meseca?
Da li postoji još jedno sunce, ili dva, kog naučnici nisu svesni, koje osvetljava mesečevu površinu?
Šta se nalazi na tamnoj strani Meseca?
Postoji mnogo teorija zavere oko Apollo sletanja na Mesec koje su dokumentovane na internetu.

Sada Rusi pokreću istragu o američkim sletanjima na Mesec između 1969. i 1972. godine.

To je usledilo nakon korupcijske istrage FBI-a velikih razmera o devet zvaničnika FIFA-e koja je izazvala raspravu o ulozi Rusije kao domaćina Svetskog prvenstva 2018. godine, uznemirujući neke tragače za istinom.

Vladimir Markin, portparol rusko istraživačkog komiteta, pozvao je na međunarodnu istragu o validnosti američkih misija na Mesec, kako bi se pružili “novi uvidi“ u najveće dostignuće čoveka.

Moscow Times izveštava:

Trebalo bi pokrenuti međunarodnu istragu o raznim mračnim detaljima koji okružuju američka sletanja na Mesec između 1969. i 1972. godine, rekao je u utorak portparol ruskog istraživačkog komiteta.

Vladimir Markin je napisao kolumnu za novine Izvestia tvdeći da su američke vlasti prešle granicu time što su pokrenule korupcijsku istragu velikih razmera o devet zvaničnika FIFA-e. Skandal oko ovog slučaja je podstakao ostavku dugogodišnjeg predsednika FIFA-e Sepa Blatera 2. juna, i podstakao vruću debatu o ulozi Rusije kao domaćina Svetsko prvenstva 2018. godine.

Izražavajući svoju frustaciju onim što on vidi kao da su se “američki tužioci sami proglasili vrhovnim arbitrima međuarodih fudbalskih poslova,“ Markin je predložio da bi međunarodni istražitelji takođe mogli da ispitaju neke mračnije elemente američke prošlosti.

Međunarodna istraga bi mogla pomoći u rešavanju misterije nestanka filmskih snimaka originalnog sletanja na Mesec 1969. godine, ili objasniti gde je gotovo 400 kilograma luarnog kamenja koje je navodno prikupljeno tokom nekoliko takvih misija između 1969. i 1972. godine, rekao je Markin.

“Ne želimo da kažemo da nisu leteli na Mesec i da su ustvari napravili film o tome. Ali svi ovi naučni – a moglo bi se reći i kulturni – artefakti deo su nasleđa čovečanstva, i njihov nestanak bez traga za nas bi predstavljao veliki gubitak. Istraga će otkriti šta se dogodilo”, napisao je Markin.

Američka svemirska agencija NASA je 2009. godine priznala da su originalni snimci prvog sletanja na Mesec izbrisani, ali su rekli da su uspeli da poboljšaju originalni televizijski prenos sletanja, izvestio je u to vreme Reuters.

Od oko 380 kilograma mesečevih stena, za koje je rečeno da su prikupljene tokom američkih sletanja na Mesec sa posadom, najveći deo se nalazi u Lindon B. Džonson svemirskom centru u Teksasu, iako se uzorci mogu videti u raznim muzejima širom sveta.

Webtribune.rs

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …