Home / AKTUELNO / SAD SPREMA HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodik otkrio šokantne podatke! EVO O ČEMU SE RADI..

SAD SPREMA HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodik otkrio šokantne podatke! EVO O ČEMU SE RADI..

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Zvorniku da će Srpska tražiti od Ambasade SAD u BiH da transparentno obavesti javnost o tome kome i u koje programe se doznačuje 12 miliona dolara namenjenih za podršku nevladinom sektoru i medijima u ovoj godini.

Dodik je rekao da je u izveštaju koji je Srpska dostavila Savetu bezbednosti UN navedeno da američka Ambasada u BiH samo u ovoj godini ima 12 miliona dolara da podrži nevladin sektor i medije koje oni hoće i šest miliona dolara da bi, navodno, sprečila uticaj Rusije na ove prostore.

„Tražićemo da američka ambasada jasno i transparentno obavesti javnost o tome kome se doznačuje taj novac i u koje programe“, rekao je Dodik.

On je istakao da u Republici Srpskoj mora da se zna na koji se to način radi i da li je to direktno uplitanje u izborni proces i miješanje u unutrašnje stvari.

„To su stvari koje bi trebalo raščistiti jer ako bi Amerikanci doveli ovde ekipu sebi podanih ljudi, onda Republika Srpska ne može računati na budućnost“, rekao je Dodik danas u Zvorniku gde je otvorena fabrika „Zeohem“.

Check Also

EU BLOKIRALA SVE PREGOVORE SA BEOGRADOM!

Zemlje članice Evropske unije nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera, u …