Home / AKTUELNO / Samardžić: Vlada će raspisati izbore kako bi dobila podršku za politiku priznavanja nezavisnosti Kosova!

Samardžić: Vlada će raspisati izbore kako bi dobila podršku za politiku priznavanja nezavisnosti Kosova!

samardzic

Lider Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić ocenio je da će Vlada raspisati izbore da bi dobila podršku za politiku koja vodi ka priznavanju Kosova.

Pošto pitanje Kosova i Metohije ne smeju da iznesu na referendum, teret odgovornosti za definitivnu predaju pokrajine hoće da prebace na leđa naroda preko izbora. Pošto očekuju pobedu, naknadno će reći da je ‘narod’ izabrao i Vladu i njenu politiku„, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je predsednik Vlade Srbije odlučio da pita narod u trenuku kada se od njega zahteva da sprovede obaveze koje je preuzela kada je 21. januara 2014. godine prihvatila Pregovarački okviru kome se definiše da Srbija mora da uspostavi sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Kosovom.

„Neka Vučić i ostali odgovorni u Vladi prvo objasne narodu zašto su prihvatili Pregovarački okvir. Tu se (u tački 23) jasno kaže da Srbija mora sa Kosovom da uspostavi sveobuhvatnu normalizaciju odnosa u formi pravno obavezujućeg sporazuma. Sada, kada je došlo na naplatu ono što je Vlada Srbije preuzela kao svoju obavezu, treba pitati narod šta i kako dalje“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

 

Check Also

ISPLATA NIJE GOTOVA! JOŠ NEKOLIKO UPLATA POMOĆI ČEKA GRAĐANE! USKORO I VELIKO IZNENAĐENJE ZA PENZIONERE!

U sklopu trećeg paketa pomoći privredi, ukupne vrednosti 266 milijardi dinara, do sada su isplaćena …