Home / AKTUELNO / SAMO SMO SE ŠALILI- PRED SVETOM SU ZA MIR, ALI KADA SE KAMERE UGASE… SAD SPREMAJU NAJJAČI UDAR NA PUTINA: Evo šta se dešava…

SAMO SMO SE ŠALILI- PRED SVETOM SU ZA MIR, ALI KADA SE KAMERE UGASE… SAD SPREMAJU NAJJAČI UDAR NA PUTINA: Evo šta se dešava…

Grupa američkih senatora podnela je nacrt zakona koji podrazumeva dodatno osnaživanje sankcija Rusiji, saopštili su predstavnici i Demokratske i Republikanske stranke.

Kako se navodi, njihov predlog je da se uvedu nove ograničavajuće mere, koje se pre svega tiču ruskog državnog duga.

Pored toga, sankcije bi bile uvedene i protiv još nekih ruskih političara i biznismena. Inače, u predlogu zakona navodi se i da će biti formiran Nacionalni centar za borbu protiv „ruske dezinformacije“ kao odgovor na „hibridne pretnje“, ali biće ograničene i investicije u energetske projekte od strane ruskih državnih kompanija.

„Aktuelni režim sankcija nije obuzdao Rusiju kada je reč o mešanju u izbore. Naš cilj je da se promeni ovaj status kvo, kao i da se uvedu najjače sankcije dosad, koje bi direktno bile uperene protiv Putinove Rusije“, rekao je senator iz Republikanske partije Lindzi Grejem.

Prema njegovim rečima, ove sankcije bi bile najjače koje su uvedene protiv Rusije.

Dodao je i da bi sankcije ostale na snazi sve dok Rusija ne obustavi sajber napade na SAD i ne promeni svoju politiku u Ukrajini i Siriji.

„Direktnu odgovornost za to snosi predsednika Vladimir Putin“, zaključio je Grejem.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …