Home / AKTUELNO / “SANJAM DA UBIJEM SVE NA SVETU” UHAPŠEN OFICIR PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NEVIĐENIH RAZMERA

“SANJAM DA UBIJEM SVE NA SVETU” UHAPŠEN OFICIR PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NEVIĐENIH RAZMERA

Kristofer Pol Heson, 49-godišnji poručnik i pripadnik obalske straže, suočava se sa optužbom za navodno planiranje „ubistva nevinih civila nezapamćenih razmera u zemlji“.

Kako se navodi u sudskoj dokumentaciji podnetoj u utorak američkom Okružnom sudu u Merilendu, samozvani beli nacionalista iz Silver Springa sakupio je ogroman arsenal oružja od 2017. godine, od kada i planira da izvrši veliki napad na istaknute demokratske poslanike, uključujući i predsednicu Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i nekoliko novinara sa MSNBC i CNN.

Tužilaštvo navodi da je Heson godinama izražavao ekstremističke i rasističke stavove, da je težio da uspostavi „belačku državu“, kao i da je reč o „teroristi koji je spremao akcije opasne po ljudski život sa ciljem da utiče na postupke vlasti“.

 – Sanjam o načinu da ubijem sve na svetu – napisao je Heson u imejlu drugog juna 2017. koji nije poslao, ali je ostao sačuvan u njegovom računaru.

U pismu „prijateljima… možda, pre, poznanicima“, razmatra najefikasnije metode „izazivanja potpunog uništenja“ tako što će izvršiti biološki napad na javnost putem trovanja namirnica.

– Biće potrebno veliko krvoproliće kako bi belci ustali sa kauča… Oni će umreti, baš kao i izdajnici koji aktivno rade na našoj propasti – napisao je u imejlu.

Pismo sadrži i spisak stvari koje treba da obavi u naredne četiri godine: da se izvuče iz dugova, kupi dizel kabriolet, zemlju na zapadu ili u planinama Severne Karoline. Takođe navodi da mora da se odvikne od „tramadola“, narkotika koji izaziva jaku zavisnost, kako bi „razbistrio glavu“.

Prilikom Hesonovog hapšenja, policija je zaplenila Hesonov kompjuter, koji sadrži i spisak mogućih meta – visoke aktuelne i bivše članove Demokratske partije, aktiviste, političke organizacije i medijske ličnosti.

Pored Nensi Pelosi, Heson, između ostalog, razmatra mogućnost neke vrste nasilnog udara na vođu manjinskih poslaničkih klubova u Senatu Čaka Šumera, senatore Elizabet Voren, Kamalu Harist, Kirsten Gilibrand i Ričarda Blumentala, kao i na članove Predstavničkog doma Aleksandriju Okazio-Kortez i Maksin Voters, kao i novinare MSNBC i CNN-a.

Kako se saznaje, Heson je često tražio uputstva u manifestu koji je napisao Anders Brejvik, norveški nacionalista koji je 2011. u dva teroristička napada ubio 77 osoba i koji je, poput njega „koristio narkotike da bi povećao vlastitu sposobnost da počini napad“.

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …