Home / AKTUELNO / ORBAN RASKRINKAO BRISEL I VLADARE IZ SENKE: SLEDI NOVA FAZA: EVROPA ĆE BITI OTETA EVROPLJANIMA

ORBAN RASKRINKAO BRISEL I VLADARE IZ SENKE: SLEDI NOVA FAZA: EVROPA ĆE BITI OTETA EVROPLJANIMA

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da ljudi imaju pravo da znaju „šta Brisel namerava“, navodeći da je pitanje migracija „u igri na izborima za Evropski parlament“, zakazanim za maj ove godine.

Kako prenosi agencija MTI, Orban je u intervjuu za mađarski državni radio rekao i da će njegova vlada nedavno započetom kampanjom putem bilborda „razotkriti planove briselske birokratije“.

On je rekao da aktuelna „promigrantska“ većina u Evropskom parlamentu nastoji da poveća migraciju, „što bi bilo jednako tome da Evropa bude oduzeta Evropljanima“.

Agencija Blumberg navodi da je Orban branio propagandnu kampanju protiv predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera koji je predstavljen kako deluje u ime američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša.

Orban je ocenio da je ova kampanja „zasnovana na činjenicama“ i da je Junker odgovoran za to što je „pustio Veliku Britaniju da ode, a doveo migrante“ u EU.

Kampanju mađarske vlade prethodno su osudili Evropska komisija, kao i sam Junker, koji je poručio da bi Orbanova stranka Fides trebalo da istupi iz članstva konzervativne Evropske narodne stranke.

Check Also

SPREMA SE NOVA PANDEMIJA?! MODERNA VEĆ TESTIRA VAKCINE PROTIV MAJMUNSKIH BOGINJA..

Dok se virus tzv. majmunskih boginja spontano „širi“ u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, …