Home / AKTUELNO / SAOPŠTENJE OPOZICIJE UZNEMIRILO SRBIJU: VUČIĆ POTVRDIO DA JE NA KORAK DO NAGODBE DA POCEPA SRBIJU– EVO ŠTA JE SAKRIO

SAOPŠTENJE OPOZICIJE UZNEMIRILO SRBIJU: VUČIĆ POTVRDIO DA JE NA KORAK DO NAGODBE DA POCEPA SRBIJU– EVO ŠTA JE SAKRIO

Savez za Srbiju saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom za italijansku agenciju ANSA, u kojoj je naveo da Srbija „ne može da prizna Kosovo, a da ne dobije ništa sa druge strane“, potvrdio da je na korak do „privatne nagodbe“ da Srbiju trajno razgraniči sa Kosovom.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju SzS-a, pomenutom izjavom, pokušao da strancima pošalje poruku da je spreman da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, a sa druge strane, da se javnosti u Srbiji predstavi kao borac za Kosovo.

Savez navodi i da je Vučić, „manipulativno“ sačekao da vest bude objavljena u zapadnim medijima, a onda tražio da ANSA ponovo emituje vest bez te rečenice, kako bi sakrio „prave namere“ od srpske javnosti.

„Istina je da su pregovori Vučića i njegovog partnera Hašima Tačija na korak do završetka i postizanja dogovora, po kojem bi Srbija omogućila da Priština postane članica UN“, piše u saopštenju.

(Beta)

Check Also

ŠEF MAFIJE U FILADELFIJI: MOJI LjUDI SU POPUNILI 300.000 GLASAČKIH LISTIĆA ZA BAJDENA

Donald Tramp najavio je da će uskoro biti objavljena važna informacija koja se, kako je …