Home / AKTUELNO / UDARNA VEST! AMERIKA HITNO ŠALJE „THAAD“ RAKETNI SISTEM U IZRAEL! IRAN SPREMA NAPAD (VIDEO)

UDARNA VEST! AMERIKA HITNO ŠALJE „THAAD“ RAKETNI SISTEM U IZRAEL! IRAN SPREMA NAPAD (VIDEO)

Vojska Sjedinjenih Država je u Izrael poslala terminalnu bateriju protiv balističkih raketa (THAAD), javila je Evropska komanda američkih snaga (EUCOM).

– Prema saopštenju sekretara odbrane, američka Evropska komanda je početkom marta u Izrael poslala THAAD sistem – navodi se u saopštenju.

Namera tog koraka je da se demonstrira stalna posvećenost Sjedinjenih Država sigurnosti Izraela, dodaje se u saopštenju. U okviru raspoređivanja, pripadnici američkih službi će raditi na različitim lokacijama u Izraelu kako bi pomogli lokalnim vojnim snagama da usklade postojeću strukturu vazdušne i raketne odbrane sa THAAD sistemom.

THAAD sistem, koji se smatra jednim od najnaprednijih u svetu, biće dodat postojećoj izraelskoj protivvazdušnoj odbrani. Ovo poslednje sada uključuje “Gvozdenu kupolu”, dizajniranu da obori rakete kratkog dometa i sistem “Strela”.

Portparol IDF-a, brigadni general. Ronen Manelis je naveo da će američka baterija protiv- balističkih raketa biti razmeštena na jugu zemlje i da će oko 200 američkih vojnika biti tamo.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …