Home / AKTUELNO / ŠEF AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA POTVRDIO: Rat u Siriji se ne završava, on tek sad počinje! Evo šta se dešava…

ŠEF AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA POTVRDIO: Rat u Siriji se ne završava, on tek sad počinje! Evo šta se dešava…

Direktor Nacionalne obaveštajne zajednice SAD Danijel Kouts potvrdio je da Vašington razmatra nove napade na Siriju, koji bi opravdanje našli u isceniranim napadima hemijskim oružjem.

– Kao što ste mogli da vidite i odgovor američkog predsednika na prošlogodišnji napad, to je nešto oko čega se i u ovom trenutku vode ozbiljne rasprave, ali opet, to je nešto što mora ostati u okviru tajnih zasedanja, rekao je Kouts u utorak pred Komitetom američkog Senata, podsećajući na napad krstarećim raketama na sirijski aerodrom Šejrat koji se dogodio sredinom prošle godine.

Vašington post je dan ranije objavio da je Trampova administracija prošle nedelje započela razmatranje novih vojnih udara na Siriju. Iako je Pentagon požurio da demantuje ove tvrdnje, Kousovo svedočenje pred Komitetom sada je opovrglo demanti Pentagona i potvrdilo da su pripreme za novi američki napad u Siriji zaista na stolu u Beloj kući.

Iscenirani izveštaji o navodnim hemijskim napadima u Istočnoj Guti započeli su praktično istovremeno sa otpočinjanjem sirijske operacije „Čelik Damaska“, koja za cilj ima konačno oslobođanje dugo godina nedodirljive džihadističke enklave na istoku sirijske prestonice.

Ipak, snažno učešće ruskih snaga, kao i neverovatna brzina kojom Sirijska arapska armija napreduje kroz „pobunjeničku“ teritoriju, komplikuju američke planove i nije izvesno da li će stratezi Pentagona biti u stanju da ih dovrše pre okončanja operacije „Čelik Damaska“.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …