Home / AKTUELNO / SPREMA SE NEŠTO KRUPNO: ARAPSKI I EVROPSKI PLAĆENICI STIGLI NA ISTOK UKRAJINE

SPREMA SE NEŠTO KRUPNO: ARAPSKI I EVROPSKI PLAĆENICI STIGLI NA ISTOK UKRAJINE

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Luganske Narodne Republike rečeno je da su na teritorijama Luganske oblasti koje su pod kontrolom kijevskih snaga registrovani strani vojnici koji razgovaraju na arapskom i engleskom jeziku.

Početkom marta stanovnica Novoajdara, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, javila je bezbednosnim organima LNR putem vruće linije da je primetila vojnike koji pričaju na engleskom jeziku, kažu u MUP-u LNR.

MUP i Ministarstvo državne bezbednosti LNR su reagovali na ovu dojavu i preko svojih kanala su istražili situaciju sa druge strane linije razgraničenja sa Ukrajinom. Ustanovljeno je da su međunarodni plaćenici došli u Novoajdar i da se organizuju za borbu u sastavu ukrajinskih snaga. Istraga još uvek traje, ali je izvesno da su u tom reonu primećeni dobrovoljci koji pored engleskog pričaju i na arapskom jeziku.

MUP LNR je otvorio direktnu telefonsku liniju za stanovnike Luganske oblasti koji žive na teritorijama koje kontroliše Ukrajina i preko te linije se dobijaju informacije o kretanju ukrajinskih snaga i njihovim dejstvima.

Najveći broj stranih dobrovoljaca ukrajinska armija je imala 2014. i 2015. godine na samom početku rata u Donbasu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …