Home / AKTUELNO / ŠEŠELJ I LAZANSKI O DOLASKU PUTINA: Srbija će se u najskorije vreme odreći ulaska u EU…

ŠEŠELJ I LAZANSKI O DOLASKU PUTINA: Srbija će se u najskorije vreme odreći ulaska u EU…

Predsednik SRS, Vojislav Šešelj, izjavio je da je obradovan posetom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji i da je našoj državi najvažnije da nabavi PVO sisteme, a novinar, pisac i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski, kaže da misli da će Srbija nabaviti Pancir S-1 i Buk M-1 ili Buk M-2.

– Ja sam obradovan posetom predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina. Svaki korak ka daljem unapređenju odnosa Srbije i Rusije podržavam. Mislim da će biti sklopljen veliki broj međudržavnih ugovora, pre svega u pogledu raznovrsnih ruskih investicija u Srbiji i mislim da će ti odnosi postajati sve čvršći i čvršći, a da će se Srbija u najskorije vreme odreći ulaska u EU i bilo kakve Zapadne integracije. Nama su potrebne integracije sa Rusijom, na svakom planu – rekao je Šešelj.

Lider radikala se nada da će Rusija nastaviti da pruža pomoć Srbiji u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

– Rusija je uključena u kosovski problem, Rusi razumeju taj problem i oni su uvek podržavali Srbiju po tom pitanju. Nadam se da će se ta pomoć nastaviti – ističe profesor Šešelj.

On smatra da je za Srbiju najvažnije da osnaži PVO i da su odbrambeni sistemi to najvažnije oružje koje Srbija može nabaviti od Rusije.

– Mislim da svi poslovi idu uspešno i da ćemo uskoro imati priliku da upotrebljavamo mnoge druge savremene borbene sisteme. Nama su najvažniji odbrambeni-protivvazdušni sistemi. Imamo grozno iskustvo sa bombardovanjem od strane NATO i nadam se da će nam Rusija pomoći da se spreči bilo kakva slična agresija u budućnosti – izjavio je predsednik SRS.

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da će Srbija tražiti čitav niz sporazuma, ali i da Beograd ima šta da da Moskvi, te da nudi Rusiji svoju podršku na političkom planu, koja nije mala.

– Mi ćemo tražiti dobre sporazume oko trgovine, energetike, istraživanja atomske energije, građevine, železnice i vojne, da se nastavi isporuka vojnog naoružanja, da Srbija dobije PVO sisteme i sve što joj treba. Imamo našu nezavisnu i suverenu poziciju i nismo Rusiji uveli sankcije. Podržavamo je, kao i ona nas. Putin je i sam rekao da ceni naš stav vojne neutralnosti – kaže Lazanski.

On ističe da je već dogovorena nabavka PVO sistema Pancir.

– Sistem Pancir je već dogovoren i mislim da će to doći i Buk-M1 ili Buk-M2. Sa tim bismo imali sasvim solidan PVO – rekao je vojno-politički komentator.

Lazanski je dodao da Prištini sigurno nije drago zbog ove posete, ali da mi u Beogradu ne treba time ni da se bavimo. On smatra da nije slučajno što su Amerikanci baš dan pred dolazak predsednika Putina u Beograd pritisli Albance da povuku takse, ali se pita što ih Vašington ne „stisne“ i oko ZSO.

I pored uvažavanja značaja ostalih ministara, Lazanski ističe da će oni potpisati sve sa čim se Putin saglasi.

– Važno je da dolazi glavni, broj jedan i kad broj jedan kaže „Da, možno“, onda sve može – kaže Lazanski.

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …