Home / AKTUELNO / Sirijska vojska ZAROBILA BRITANSKE VOJNIKE pred američki udar- EVO ŠTA JE OTKRIVENO..

Sirijska vojska ZAROBILA BRITANSKE VOJNIKE pred američki udar- EVO ŠTA JE OTKRIVENO..

Pripadnici sirijske vojske zarobili su određen broj britanskih vojnika tokom vojne operacije u području sirijske istočne Gute, prenela je agencija „El Majadin“.

Smatra se da su zarobljeni vojnici deo međunarodnih snaga koje su raspoređene u području kako bi izvršile kopneni napad na sirijsku prestonicu Damask, u saradnji sa SAD.

U izveštaju medija navodi se da su SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale da izvrše napad sa nekoliko frontova, ali da je plan propao usled brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog meseca.

U okviru zavere su, navodno, planirani masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga, preneo je „Sputnjik“.

„Nakon što je otkrivena zavera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade“, izjavili su izvori za „El Majadin“ i agenciju „Fars“.

Pošto je zavera propala usled brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smjesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu.

Check Also

RASPOP DEDEIĆ PORUČIO IZ ZAGREBA: „ U SREBRENICI JE BIO STOPOSTONI GENOCID, ALI MANJI OD ONOG KOJI SU SRBI UČINLI U CRNOJ GORI 1918.“

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da u Crnoj Gori lako može doći …