Home / AKTUELNO / Sirijska vojska ZAROBILA BRITANSKE VOJNIKE pred američki udar- EVO ŠTA JE OTKRIVENO..

Sirijska vojska ZAROBILA BRITANSKE VOJNIKE pred američki udar- EVO ŠTA JE OTKRIVENO..

Pripadnici sirijske vojske zarobili su određen broj britanskih vojnika tokom vojne operacije u području sirijske istočne Gute, prenela je agencija „El Majadin“.

Smatra se da su zarobljeni vojnici deo međunarodnih snaga koje su raspoređene u području kako bi izvršile kopneni napad na sirijsku prestonicu Damask, u saradnji sa SAD.

U izveštaju medija navodi se da su SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale da izvrše napad sa nekoliko frontova, ali da je plan propao usled brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog meseca.

U okviru zavere su, navodno, planirani masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga, preneo je „Sputnjik“.

„Nakon što je otkrivena zavera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade“, izjavili su izvori za „El Majadin“ i agenciju „Fars“.

Pošto je zavera propala usled brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smjesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu.

Check Also

RUSKI ANALITIČAR OTKRIO KOJE ĆE TERITORIJE UKRAJINE POSTATI DEO RUSIJE..

Rusija ne namerava da pripoji celu Ukrajinu, kako tvrde mnogi ukrajinski političari, pokušavajući da zaplaše …