Home / AKTUELNO / SKANDAL KOJI DRMA FRANCUSKU- RASKRINKAN MAKRON: Da li će dirigenti iz senke ići do kraja, ili će njegov tajni život koristiti za..

SKANDAL KOJI DRMA FRANCUSKU- RASKRINKAN MAKRON: Da li će dirigenti iz senke ići do kraja, ili će njegov tajni život koristiti za..

Piše: Petar Akopov

U Francuskoj se razgoreva skandal oko šefa države Emanuela Makrona i jednog od njegovih saradnika.

Kriza koja je buknula nije samo najozbiljnija dosad za Makrona otkad je predsednik, nego – što je još važnije – otkriva tajnu koja je Ahilova peta francuskog lidera.

Najdirektnije se tiče njegove seksualne orijentacije.

Već dve nedelje u Francuskoj bukte strasti povodom „slučaja Benala“. Od momenta kada je Le Monde objavio video kako civil sa policijskim šlemom tuče demonstrante u Parizu 1. maja. A taj sa šlemom je bio Makronov savetnik za ličnu  26-godišnji Aleksander Benala koji je 1. maja bio zamenik direktora administracije predsednika Francuske.

Benala je marokanskog porekla, a bio je zadužen za bezbednost šefa države.

Makron je kroz dva dana preuzeo na sebe odgovornost za premlaćivanje demonstranata. Samo, ispostavilo se da se za Benalin `podvig` saznalo već dan nakon demonstracija, a da je Mkron to prikrivao, pa ga – kad se to više nije moglo – samo suspendovao na dve nedelje i postavio za svog savetnika.

Isplivalo je da je Benala bio Makronov prijatelj i favorit. A i da je imao veću platu nego što je imao pravo po položaju. Još i čin rezervnog potpukovnika žandarmerije.

Benala više nije u Jelisejskoj palati, njime se paralelno bave državni tužilac i specijalna komisija francuskog parlamenta.

U međuvremenu je došlo i do glasanja o poverenju vladi, ali je ona opstala jer Makronova partija kontroliše poslaničku većinu.

Neki pariski listovi pišu o Makronovom „cezarizmu“, ali to uopšte nije njegova Ahilova peta.

Uzlet francuskog lidera bio je tako strelovit i veštački da je gurnuo u drugi plan njegov glavni problem – njegov pretpostavljeni homoseksualizam.

Benalu već nazivaju „predsednikovim ljubavnikom“. Makron je bio primoran da to demantuje:

„ Aleksander Benala nikada nije imao pristup šiframa za lansiranje naših nuklearnih raketa. benala nikada nije živeo u stanju od 300 kvadratnih metara kod mosta Alma. On nikada nije primao 10.000 evra mesečno i nije bio moj ljubavnik“.

Makronu ovo nije bio prvi put da poriče da ima `bojfrenda` jer je francuska štampa i u vreme izborne kampanje pisala o njegovim vezama sa šefom Radio France Matjeom Galeom.

Tada je Makron izjavio: „Ako u razgovoru u četiri oka ili privatnom pismu saopšte da vodim dvostruki život i da se srećem sa Galeom ili sa nekim drugim – znajte da je to moj hologram, a nipošto ja“.

Makronov problem je što mu – ne veruju.

Već se govorka da ga za poricanje očevidnog već preziru i u „homoseksualim krugovima Pariza“.

Image result for macron benalla

Problem i nije u tome da li je on homoskesualac ili nije jer su Francusku već poodavno navikli na političare „netradicionalne orijentacije“.

Problem je u tome što Makron ne bi bio izabran za šefa države da se deklarisao kao gej jer je većina Francuza privržena makar prirodnoj podeli na polove. Zato se Makron u izbornoj kampanji `prodavao` za primernog porodičnog čoveka.

Brižit Tronije starija je od muža celih 25 godina i to je raspoložilo mnog prema predsedničkom kandidatu Makronu, naročito žene. Pogotovo što je biračima predočavano da je Makron još kao učenik imao ljubavni roman sa svojom profesorkom književnosti  i da su kasnije stpili u brak.

To je delovalo na mnoge. A Brižit i emanuel su stupili u brak tek 2007-me kada je ona iz prvog braka imala ne samo troje dece već i unuke.

Image result for macron benalla

Zato će za Makronovu reputaciju biti strašan udarac ako se ispostavi da je njegov porodični život sa Brižit bio samo deo njegovog stvarnog privatnog života.

Jer, to će značiti da je obmanjivao svoje birače. Prvo povodom Galea, a sada povodom Benala.

A laganje šefa države je – kraj karijere.

Ako se i održi na položaju predsednika Francuske, Makron neće imati šanse da osvoji novi mandat 2022-ge.

Sada je pitanje: hoće li uslediti realno raskrinkavanje Makrona ili će dirigenti iz senke oceniti da im se više isplati da ne idu do kraja i da Makronov tajni život koriste za manipulisanje njime.

Makron u svakom slučaju sedi na tempiranoj bombi čiji tajmer nije u njegovim rukama.

`Eksplozija` može biti i odložena do 2022. jer klanovi unutar francuske elite shvataju da bi Makronovo raskrinkavanje bilo moćan udar po eliti u celini i da bi približilo pobedu Marin Le Pen.

To je glavna garancija da će Makronova tajna biti sačuvana…

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …