Home / AKTUELNO / SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Ukrajinski major prebegao u Rusiju i tvrdi da iza obaranja malezijskog Boeing stoji..

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Ukrajinski major prebegao u Rusiju i tvrdi da iza obaranja malezijskog Boeing stoji..

avion nesreca

Baturin služio u jedinici PVO pored Harkova u koju je posle tragedije stigao raketni sistem koji je 17. jula 2014-te oborio Boeing nad Donbasom.

Po dolasku u Rusiju otkrio: „Taj „Buk” je neposredno pre tragedije bio premešten na tačku sa koje je poletela raketa. Premeštanje su mi potvrdili praktično svi iz kolone sa kojom je „Buk” stigao kod nas”

Komandant punkta PVO jedinice 1215 Oružanih snaga Ukrajine major Jurij Baturin zatražio je državljanstvo i zaštitu Rusije, naglasivši da se boji za svoj život i bezbednost jer raspolaže informacijama o umešanosti Kijeva u obaranje malezijskog putničkog aviona Boeing 2014-te godine iznad Donbasa.

Baturin je rusko-ukrajinsku granicu prešao sa svojim ličnim dosjeom vojnim dokumentima.

Potom je objasnio da iz moralnih razloga više ne može i ne želi da skrivati informacije o tragediji tog aviona.

Major Baturin je ispričao da se na dan tragedije – 17. jula 2014. godine – bio „u službi” u svojoj jedinici pored Harkova.

Što je još važnije: da je pomoću „tehničkih sredstava” pratio let malezijskog aviona i video momenat njegovog obaranja.

„Objektivni radarski podaci svedoče da je taj bio oboren raketom ispaljenom sa teritorije pod kontrolom Ukrajine. Ubrzo je u krug naše jedinice ušla kolona vojnih vozila koja je pratila raketni sistem „Buk”. Vojnici iz kolone su mi ispričali da se njihov „Buk” nalazio na tački sa koje je, prema kasnijim proračunima koncerna „Almaz-Antej”, lansirana raketa koja je oborila malezijski avion” – otkrio je Baturin.

On je dodatno precizirao, ukazavši na glavno:

„Taj „Buk” je pripadao 156-om zenitno-raketnom puku koji je dislociran u gradu Zolotonoša”.

Baturin priznaje da sam let rakete i njen udar u malezijski avion „nije registrovao”, ali je naveo:

„Taj „Buk” je neposredno pre tragedije bio premešten na tačku sa koje je poletela raketa. Premeštanje su mi potvrdili praktično svi iz kolone sa kojom je „Buk” stigao kod nas”.

(Fakti)

Check Also

BELO ZLATO ILI EKOLOŠKA BOMA: ZAPADNA SRBIJA U VELIKOJ OPASNOSTI! SVE OBAVIJENO VELOM TAJNE (VIDEO)

Velika opasnost, tiho se nadvija nad građanima zapadne Srbije i njihovim teškim radom izmučenim životima! …