Home / AKTUELNO / Sledi povećanje plata i penzija, VEĆE NEGO IKAD! Vučić najavio još jednu VAŽNU IZMENU u vezi radnog staža

Sledi povećanje plata i penzija, VEĆE NEGO IKAD! Vučić najavio još jednu VAŽNU IZMENU u vezi radnog staža

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy
Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Povećanje plata i penzija biće značajnije nego do sada, u stvari najveće do sada, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić, i poručio da će iduće godine biti još veće. Iz našeg ugla veliko, iz ugla naroda nikad dovoljno, ali najveće do sada, poručio je.

On je rekao da je u martu prosečna plata u Srbiji bila 391 evro, a da pre kraja godine treba da bude 430 do 440 evra.

Odgovarajući na pitanje novinara o suficitu u budžetu i mogućnostima za povećanje plata i penzija u vezi s tim, premijer je rekao da će to biti više nego do sada.

– Za to postoje brojni razlozi, pre svega to sto smo štedeli, zaradili, što su ljudi bili strpljivi i trpeljivi, a brojke o suficitu to nedvosmisleno potvrđuju. Ti su podaci bolji nego oni koje je prethodni put saopštio, a taj je novac ušteđen i narod će od toga polako početi da ima koristi – poručio je premijer.

Naravno, primetio je, dobijaće samo ono što je zaradio, jer ništa ne može da padne s neba.

Nema trajnog umanjenja penzija za prevremeni odlazak

Predsednik Vlade Srbije je izjavio i da neće biti trajnog umanjenja penzija za one koji nemaju beneficirani radni staž, a u penziju odu pre 65 godine.

On je prilikom obilaska Rudarskog basena “Kolubara” u Medoševcu kazao da će ta umanjenja penzija biti samo do 65 godine života, a razliku će pokriti vlada.

– To će nas koštati 220 miliona – rekao je Vučić.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …