Home / AKTUELNO / Smederevo: Ubila(67) poznanicu(86) čekićem, zbog 1.800 dinara i lančića!

Smederevo: Ubila(67) poznanicu(86) čekićem, zbog 1.800 dinara i lančića!

Ljubinka M. (67) čuvala je leš Darinke Janković (86) četiri dana u svojoj sobi, nakon što je ubila udarcima čekićem, a potom telo nesrećne žene prekrila tepihom. Policiju su do ubice doveli snimci sigurnosnih kamera sa prodavnice do kojih je došla familija tokom svoje potrage za bakom.

policija- uviđaj 1

Prema prvim rezultatima istrage, zločin se dogodio u utorak, 21. oktobra. Ljubinka je tog dana oko 11.00 bila u kući svoje žrtve Darinke sa kojom je pila kafu, svedoče rođaci.

– To znamo jer je teča došao da obiđe baku, i zatekao je sa tom ženom. Nisu se družile, bile su poznanice, nikada je ranije nisam video kod bake – priča, za „Novosti“, unuk žrtve Dejan Matković.

Unuk navodi da su istog dana popodne primetili da je baka nestala, a kada su ustanovili da nije kod rođaka i kćerki, počela je potraga u koju se uključila čitava porodica i prijatelji. Tražili su je svuda po varošici i okolini.

Darinka nije imala običaj da odlazi a da se ne javi. Iako u poznim godinama, bila je veoma pribrana, sposobna da se brine o sebi i veoma oprezna zbog provale u kuću njenog unuka pre nekoliko godina.

Sve ovo odmah je pobudilo sumnju porodice da se sa bakom desilo nešto loše. Odmah su alarmirali policiju, ali i lokalne medije, i delili fotografije građanima.

U zvaničnom saopštenju MUP, povodom ovog zločina, navodi se da je osumnjičena Ljubinka M. u svom stanu prvo Darinki Janković dala lekove za smirenje, a kad su oni počeli da deluju, žrtvi je zadala više udaraca po glavi i rukama. Sa nje je skinula zlatnu ogrlicu i burmu, a iz novčanika uzela 1.800 dinara. Beživotno telo osumnjičena je odvukla iza fotelje u spavaćoj sobi, gde ga je policija našla i prekrila ga tepihom. Nakit je prodala, navodi se u zvaničnom policijskom saopštenju i dodaje da su policajci uspeli da pronađu prodato.

Do prvog traga, koji će kasnije, ispostaviće se, dovesti do ubice, došli su upravo rođaci.

– Posle višesatnog pregleda snimka sa sigurnosne kamere obližnjeg marketa, videli smo baku koja u 12.08 ulicom odlazi sa Ljubinkom M. ruku podruku. Odmah sam otišao kod nje, iako je bilo kasno. Ona mi je potpuno pribrano rekla da su se prošetale, a potom se rastale jer baki nije bilo dobro – priča unuk Dejan.

Snimke sa kamere uzela je policija, koja je od tog trentuka tražila da rodbina više ne komunicira sa Ljubinkom M.

Prva priča koju je ispričala inspektorima bila je da se videla sa pokojnom ženom, da su se prošetale i rastale se. Nakon što su inspektori pretresli kuću i pronašli telo, imala je novu verziju.

– Rekla je da su šetale kada je Darinki pozlilo, te je uvela u svoju kuću kako bi joj pomogla i dala lekove za smirenje, od kojih je, navodno, starica preminula. Ona se preplašila i sakrila telo – priča izvor „Novosti“ iz policije.

Pretresom kuće i sobe nađene su tablete, mrlje od krvi na podu i čekić umrljan krvlju. Suočena sa dokazima, osumnjičena je priznala zločin, navodi naš izvor.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, izvršena je obdukcija kojom je utvrđeno da je smrt nasilna.

– Baka je bila žena koju su svi voleli. Nikada se nije nikom zamerala, a nas su učili da sa komšijama treba živeti u slozi, priča unuk Dejan. Čuli smo da je osumnjičena bila u velikim dugovima. Takođe, čovek koji je bio kod nje, jer mu je dugovala nekoliko hiljada evra, kaže da je srećan što je izvukao živu glavu – tvrdi Dejan.

Osumnjičena za ubistvo, penzionerka velikoplanjanskog Centra za socijalni rad, kojoj je određeno policijsko zadržavanje, biće danas predata višem javnom tužiocu u Smederevu.

(Jelena Ilić, Novosti)

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …