Home / AKTUELNO / ŠOK NA SEVERU GRČKE: Blokiran konvoj Albanskih NATO vojnika na putu za Rumuniju, narod izašao na ulice – pogledajte kako su ih Grci dočekali! (VIDEO)

ŠOK NA SEVERU GRČKE: Blokiran konvoj Albanskih NATO vojnika na putu za Rumuniju, narod izašao na ulice – pogledajte kako su ih Grci dočekali! (VIDEO)


grcka-albanija-nato-

Članovi grčke Komunističke partije i njenog podmlatka KNE, protestujući protiv intervencije NATO u drugim zemljama, blokirali su danas konvoj od 20 vozila i dva autobusa albanskog kontingenta NATO na punktu Polimilos, kod mesta Kozani na severu Grčke.

Albanski kontingent trebalo bi da se pridruži ostatku snaga NATO koje će učestvovati u Rumuniji u vojnim vežbama pod nazivom “Plemeniti skok”, prenosi ANA.

Cilj NATO vežbi u kojima učestvuje i Grčka je stvaranje snaga sposobnih da intervenišu svuda gde se smatra da je potrebno, a što znači i protiv sopstvenog naroda, naveli su komunisti u saopštenju.

Komunisti navode da je grčka vlada zbog te vežbe obezbedila sve vrste objekata i usluga snagama NATO koje prelaze severnu Grčku, čak i uz pomoć grčkih vojnika.

Snage NATO imaju vežbu u Rumuniji od 30. maja do 22. juna, kako bi se proverila gotovost zajedničkih snaga za brzo reagovanje.

Pogledajte video:(Kurir)

Check Also

FRANCUZI ŠOKIRANI: U SRBIJI ISELJAVAJU 20.000 LJUDI ZBOG 312 RADNIH MESTA!?

Francuska nacionalna televizija, u udarnom terminu, kritikovala je projekte Rio Tinta u Srbiji. Posebno je …