Home / AKTUELNO / ŠOK U UKRAJINI- SLEDI UJEDINJENJE SA RUSIJOM?! DONjECKA I LUGANSKA REPUBLIKA POTPISALE SPORAZUM O ZAJEDNIČKOJ CARINI

ŠOK U UKRAJINI- SLEDI UJEDINJENJE SA RUSIJOM?! DONjECKA I LUGANSKA REPUBLIKA POTPISALE SPORAZUM O ZAJEDNIČKOJ CARINI

Lideri Luganske i Donjecke Narodne Republike, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin potpisali su sporazum o stvaranju jedinstvenog carinskog prostora i razvoju ekonomske integracije, prenosi RIA Novosti.

„Danas je značajan dan za naše republike. Danas u okviru prethodno postignutih dogovora potpisujemo sporazum o stvaranju jedinstvenog carinskog prostora i razvoju ekonomske integracije“, rekao je šef LNR-a Leonid Pasečnik pre potpisivanja sporazuma.

Zauzvrat, lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin naglasio je da je glavni cilj sporazuma poboljšanje životnog standarda stanovnika LNR-a i DNR-a.

„Sporazum definiše naš zajednički postupak i ima za cilj jačanje obostrano korisne i ravnopravne saradnje. Dokument je rezultat dugoročnih ciljanih napora za sinhronizaciju zakonodavstva i otvara izglede za održivi razvoj ekonomija LNR-a i DNR-a“, rekao je Pušilin.

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …