Home / AKTUELNO / ŠOK ZA NAPREDNJAKE! VUČIĆ SE POVLAČI U DECEMBRU? EVO KO BI MOGAO DA GA ZAMENI

ŠOK ZA NAPREDNJAKE! VUČIĆ SE POVLAČI U DECEMBRU? EVO KO BI MOGAO DA GA ZAMENI

Učlanjenje premijerke Ane Brnabić u Srpsku naprednu stranku moglo bi da bude okidač za opsežne kadrovske, ali i organizacione promene koje će ići do samog vrha partije, a koje njen lider Aleksandar Vučić najavljuje već duže vreme.

Brnabićeva se odavno pominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za Vučićevog naslednika u stranci, a uzimanje članske karte SNS, po mišljenju mnogih, mogao bi da bude samo prvi korak u zaokruživanju ovog plana.

Naime, Vučić je u više navrata poručio da će se povući sa čela naprednjaka i da se neće ni kandidovati za lidersku poziciju na izbornoj skupštini koja bi trebalo da bude održana u decembru. On je u petak premijerki poželeo dobrodošlicu u tabor naprednjaka, ali i poručio:

“Uskoro će biti promena u SNS. A kada je reč o napadima opozicije kako neću da predam vlast na izborima, poručujem im da ću na svakim izborima, kada neko drugi pobedi, predati vlast. Ali rekao sam da me neće pobediti na izborima, već da ću pre ja da odem. Još pre nekoliko godina sam najavio da ću sam otići sa vlasti kada budem imao 26 odsto podrške. Koliko mi se čini, ta podrška je sada više nego duplo veća.“

Dobrodošlicu premijerki u redove naprednjaka požele su i ministarke i funkcionerke SNS koje su ranije imale nesuglasice sa predsednicom Vlade.

“Ana Brnabić je ogromno pojačanje na koje je SNS dugo čekao. Sigurna sam i da svi ostali članovi SNS dele moje mišljenje. Svi su dobrodošli u SNS i naša vrata su svima otvorena”, poručila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

I ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da joj je drago što se Brnabićeva učlanila:

“Njenu odluku smatram sasvim razumljivom i očekivanom”, kaže Joksimovićeva.

Sličnu reakciju imao je i potpredsednik SNS Miloš Vučević:

“Ana je dobrodošla u SNS. Mislim da je njena odluka ispravna, a da je i njenim dolaskom SNS jači. Naša stranka mora biti otvorena za nove članove, za ljude koji su spremni da se bore za sigurniju budućnost Srbije i njenih građana.

Inače, naprednjaci će skupom u novosadskom „Spensu“ 27. oktobra obeležiti 11. godišnjicu stranke.

(Novosti)

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …