Home / AKTUELNO / ŠOKANTAN ISKAZ U SPECIJALNOM SUDU: „Otkrio sam tužilaštvu koji političar je naručio ubistvo Đinđića! Ali svi to skrivaju!“

ŠOKANTAN ISKAZ U SPECIJALNOM SUDU: „Otkrio sam tužilaštvu koji političar je naručio ubistvo Đinđića! Ali svi to skrivaju!“

Nemam ništa posebno da kažem, sem onoga što sam već izjavio, rekao je danas nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija svedočeći u Specijalnom sudu koji je u ranijem iskazu teretio sada optužene za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.
500
Ulemek je, na pitanje zamenika tužioca Milenka Mandića da li ga je strah, rekao da nije i da mu već 15 godina prete, pa i zbog ovog suđenja, ali nije želeo da kaže od koga pretnje dolaze. Ja ću to rešiti, rekao je Ulemek, a na pitanje zamenika tužioca kako kada je u zatvoru, odgovorio je: „Ne brinite se o tome“.

Ono što smo uspeli saznati od izvora unutar Specijalnog suda u Beogradu jeste da je Legija neprestano ponavljao da je vreme da se otkrije istina o Čedomiru Jovanoviću, te da je čudno što ga o tome ništa ne pitaju. On je navodno rekao da je pravi narko bos bio upravo Jovanović a ne Dušan Spasojević koji ništa nije mogao da uradi bez političke podrške.

Miloš Simović rekao u Specijalnom sudu da zna koji političar je naredio da se ubije Đinđić

Svedok na suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Miloš Simović izjavio je danas u Specijalnom sudu da ostaje pri iskazu datom tužilaštvu, ali da ne želi da odgovara na dodatna pitanja zbog straha za bezbednost svoje porodice. Na isti način izjasnio se i njegov brat Aleksandar Simović-

Miloš Simović je u iskazu datom u januaru 2014. godine naveo da je od Ulemeka čuo da je „Državna bezbednost po nalogu Markovića ubila Ćuruviju“ i da je Ulemek od njega tražio da ubije Romića i Kuraka.

Simović, koji služi višegodišnju kaznu za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića i druge zločine u posebnom odeljenju zatvora Zabela, naveo je kao drugi razlog zbog kojeg neće da odgovara na pitanja to što je nezadovoljan radom tužilaštva za organizovani kriminal.

On je prethodno rekao da je krajem 2010. ili početkom 2011. godine zamenicima tužioca za organizovani kriminal preneo informacije koje zna u vezi sa ubistvom premijera Đinđića, i u vezi sa ubistvom Ćuruvije, ali da potom naredne tri godine ništa nije rađeno.

Simović je rekao da su tek u januaru 2014. predstavnici tužilaštva došli kod njega u Zabelu, kada im je izneo saznanja u vezi oba slučaja.

„Rekao sam im ko je naredio ubistvo Đinđića i oni znaju o kom političaru se radi, a oni su me pitali šta znam o ubistvu Ćuruvije“, rekao je Simović.

On je dodao da je do saslušanja došlo 2014, neposredno pošto je prebačen u posebno odeljenje zatvora u Zabeli, i kada je na televiziji video konferenciju za novinare premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je saopštio da će biti rasvetljeno ubistvo Ćuruvije. „Ja sam to doživeo kao da će on da rasvetli istinu o ubistvu Đinđića“, rekao je Simović.

Simović je dodao da su posle nekoliko dana kod njega došli predstavnici Tužilaštva koji su mu preneli da sada postoji politička volja za otkrivanje ubistva novinara.

Miloš Simović je dodao i da su on i njegov brat Aleksandar (Simović), koji takođe služi višegodišnju kaznu u zatvoru Zabela dobijali pretnje, zbog toga što su svedočili u slučaju Ćuruvija.

Na pitanje predsedavajuće Sudskog veća Snežane Jovanović ko mu je i kako pretio, Simović je odgovorio da ne zna i da su pretnje stizale preko njegove porodice.

On je potom rekao da ostaje pri iskazu koji je dao u istrazi, dodavši da nije video nikoga da je izvršio ubistvo Ćuruvije.

„Sva moja saznanja su preko Milorada Ulemeka Legije i Dušana Spasojevića“, rekao je Simović, koji je potom odbio da odgovara na pitanja tužilaštva, kao i odbrane okrivljenih i oštećenih.

Odbrana okrivljenih je oštro protestovala zbog tog stava.

Aleksandar Simović je izjavio da ne može da se izjasni o iskazu u vezi tog suđenja koji je dao u januaru 2014. godine, a nije želeo ni da odgovara na bilo kakva pitanja.

Simović, koji služi višegodišnju kaznu zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića i druge zločine, objasnio je to razlozima lične prirode.

„Razlozi su lične prirode, da ne bi svoju porodicu doveo u neprijatnu situaciju“, rekao je on.

Na zahtev predsedavajućeg sudskog veća sudije Snežane Jovanović da to pojasni, Simović je odgovorio da ne želi da njegova porodica ima bilo koji problem u životu.

Novinar Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. u Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, ondašnjeg načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

Mediji su, u vreme kada je optužnica podignuta, navodili da je iskaz Ulemeka dat Tužilaštvu za organizovani kriminal 8. januara 2014. u požarevačkom zatvoru Zabela bio ključan za podizanje optužnice, hapšenje osumnjičenih i raspisivanje poternice za Kurakom.

Check Also

OD JUČE SRBIJA VIŠE NIJE ISTA- POGLEDAJTE ŠTA KAŽE POLJOPRIVREDNIK ZAŠTO JE DOŠAO (VIDEO)

Jučerašnji dan utorak 7.7.2020 verovatno će ući u istoriju Srbije, sve na to liči. Do …