Home / AKTUELNO / ŠOKANTNE PROGNOZE ZA EVROPU: Ovaj narod će prvi nestati do 2080. godine a ima 60 miliona stanovnika! EVO ZAŠTO…

ŠOKANTNE PROGNOZE ZA EVROPU: Ovaj narod će prvi nestati do 2080. godine a ima 60 miliona stanovnika! EVO ZAŠTO…

Prema zvaničnom izveštaju Eurostata, Italijani će verovatno nestati do 2080. godine, jer se broj autohtonih građana ove zemlje sve brže smanjuje.

U narednih 60 godina, većina stanovnika Italije će biti afričkog ili azijskog porekla.

“Cifre našeg demografsko-istraživačkog tima nisu originalne jer i zvanična statistika ima slične podatke. . Ne samo da su italijanske i evropske vlasti u potpunosti svesni toga, ali izgleda da vrše repopulaciju stanovništva u takvoj meri da bi im i Šveđani pozavideli”

Italijanska stopa fertiliteta – broj dece po ženi je 1,34, što je daleko ispod nivoa obnavljanja stanovništva – 2,1. Sve ovo se odnosi na ceo evropski kontinent. U tom smislu Evropa je poput Japana. Razlika je u tome što dok japanske vlasti očekuju da će stanovništvo zemlje do kraja ovog veka opasti za 60 odsto, evropske vlade predviđaju rast populacije.

Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan. Evropski lideri su se opredelili za naseljavanja migranat, dok njihovi japanski partneri nisu. Tokijski organi odbijaju da zamene svoje ljude sa ljudima iz drugih zemalja, jer znaju da na duži rok takav korak znači da će Japan postojati samo kao ime.

Da bi bolje razumeli demografski razvoj u Evropi, tim Gefira je razvio softver za simulaciju populacije, nazvan Cerberus 2.0. Program se koristi podatke Eurostata i nacionalne statističke agencije različitih evropskih država članica.

Za Italiju, Cerberus 2.0 je započeo svoju simulaciju sa nivoom populacije iz 1985. godine, što je prva godina za koju je dostupna kompletna baza podataka o smrti i stopama fertiliteta.

Počevši od 1985. godine, Cerberus 2.0 je izračunao da bi u 2016. godini Italija trebalo da broji 55 miliona ljudi. Međutim, prema Istat, Italijanski nacionalni institut za statistiku, bilo je 60 miliona stanovnika, što znači da je u Italiji ima i pet miliona imigranata.

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …