Home / AKTUELNO / Šokantno! Šta je Putin rekao Trampu na prvom sastanku, zbog čega je sada cela BELA KUĆA U PANICI

Šokantno! Šta je Putin rekao Trampu na prvom sastanku, zbog čega je sada cela BELA KUĆA U PANICI

500

Jedna od tema prvog sastanka predsednika Rusije i SAD bila je i navodno mešanje ruskih hakera u izborni proces i curenje mejlova i poverljivih podataka iz tabora Trampove ljute rivalke Hilari Klinton. Kako piše „Njujork tajms“, Vladimir Putin imao je zanimljiv komentar na tu temu, a ako je ono što je rekao tačno, Tramp ima razloga za glavobolju.

Kako list navodi, Putin je Trampu rekao da, čak i u slučaju da su ruski hakeri zaista bili odgovorni za curenje mejlova iz tima Hilari Klinton, oni to nikada neće saznati jer su ruski hakeri „toliko dobri da ne ostavljaju nikakave tragove!“

Tramp i Putin zvanično su imali samo jedan dvosatni sastanak kome su prisustvovali samo Reks Tilerson, američki državni sekretar, Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije i dva prevodioca. Mediji tvrde da su se dva lidera sasatala još jednom nakon večere tokom trajanja samita G20 u Hamburgu, kao i da je taj sastanak trajao sat vremena, ali je Bela kuća to oštro dematovala.

Po povratku u Vašington, sam Tramp nekoliko puta ponovio je reči koje mu je Putin rekao, pa su čak i članovi njegove administracije nekoliko puta i sami izgovorili tvrdnju da su „ruski hakeri previše dobri da bi bili otkriveni“. Poslednji u nizu koji je to izjavio je Entoni Skaramuči, novoimenovani direktor komunikacije u Beloj kući.

Tokom intervjua Si-En-Enu u nedelju, Skaramuči je ponovio istu rečenicu.

– Znate, neko mi je rekao juče – neću vam reći ko – da su Rusi zaista hakovali mejlove, mi to nikada ne bismo saznali, ne bismo imali nikakve dokaze o njima, što znači da su jako samouvereni u svoje veštine obmane i hakovanja – rekao je on.

Kada ga je voditelj pitao ko mu je izvor takve informacije, Skaramuči je priznao da je čuo lično od Trampa.

– To je bio predsednik. Razgovarao sam sa njim juče. Pozvao me je iz predsedničkog aviona i rekao mi da „Hej, znaš, možda su oni to uradili, a možda i nisu“ – rekao je novi direktor komunikacija.

Blic.rs

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …