Home / AKTUELNO / NOVI SPEKTAKULARNI GOVOR ŠEŠELJA: Radikali zapalili zastave NATO, SAD, EU i Kosova ispred zgrade Generalštaba u centru Beograda! (VIDEO)

NOVI SPEKTAKULARNI GOVOR ŠEŠELJA: Radikali zapalili zastave NATO, SAD, EU i Kosova ispred zgrade Generalštaba u centru Beograda! (VIDEO)

Oko 200 pristalica Srpske radikalne stranke uz uobičajenu ikonografiju okupilo se ispred zgrade Generalštaba kako bi obeležilo godišnjicu početka NATO bombardovanja Srbije. Oni su zapalili zastave NATO, Evropske unije, SAD i Kosova, a potom se, zaustavljajući saobraćaj, uputili trasom preko Londona i Skupštine Srbije do Trga Republike.

seselj

Obraćajući se, uoči šetnje, okupljenima ispred Generalštaba, lider radikala Vojislav Šešelj kazao je da Srbija nikad ne sme da postane članica NATO-a niti Evropske unije, iako „izdajnički režim (premijera Srbije) Aleksandra Vučića radi na tome“.

– Hteli smo simbolično da ovim skupom obeležimo početak agresije, a režim je taj skup zabranio. Vučićev režim je kao krezuba veštica, rado bi ujela, ali nema zube, zato danas ni nema policajaca, a bili smo spremni da nas hapse i batinaju – rekao je Šešelj.

500

Kako je ocenio Šešelj,.svaki režim u Srbiji od petog oktobra 2000. godine predstavljao je „NATO pešadiju koja je pljačkala zemlju, a kada je njima nestalo snage nato je poslao izdajnike naprednjake da dovrše ono što je započelo bombardovanje“.

500

Ovaj skup, kako je za Blic rekao zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, nije dobio odobrenje MUP-a.

500

Na pitanje šta će uraditi ukoliko policija pokuša da prekine skup odgovorio je: “Mi smo ovde da ostanemo, Mi se nećemo skloniti”.

Pokazujući na svoje odelo dodao je: “Lepo smo se obukli da se lepo slikamo za hapšenje”.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …