Home / AKTUELNO / SPREČEN ATENTAT NA PREMIJERA: Pronađeno oružje dovoljno da se unište sva vozila u pratnji- Vučić prebačen na tajnu lokaciju! Dačić sumnja na strane elemente..

SPREČEN ATENTAT NA PREMIJERA: Pronađeno oružje dovoljno da se unište sva vozila u pratnji- Vučić prebačen na tajnu lokaciju! Dačić sumnja na strane elemente..

U blizini kuće roditelja premijera Aleksandra Vučića u kojoj i sam premijer često boravi pronađeni su sanduci sa oružjem dovoljnim da se njime uništi kolona vozila.

500Foto: Novosti, P. Mitić

Arsenal je pronađen u šumi u Jajincima, nedaleko od porodične kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi premijer. Na šetalište u Jajincima upućene su jake policijske snage koje su blokirale ceo kraj, a na lice mesta došao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Veoma smo zabrinuti, ali premijer je na bezbednoj lokaciji – rekao je Stefanović okupljenim novinarima.

Prema saznanjima Kurira, danas nešto posle 16 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Jakova Galuša pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, i nekoliko metaka za snajper i automatsko oružje.

– Pronađena količina oružja bila je dovoljna da doslovno uništi kolonu vozila – automobila, autobusa i kamiona – kažu izvori iz istrage. Koliko dugo to naoružanje stoji u šumi kod Jajinaca, nije poznato, ali je, prema saznanjima policije, trebalo da bude upotrebljeno ovih dana.

Stefanović: Brinem za bezbednost premijera, prebačen je na sigurno

Ministar Unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, nakon što je u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima pronađen arsenal oružja, da je veoma zabrinjavajuća činjenica da se oružje pronašlo baš na mestu gde ne prolaze vojna vozila.

– Ovakav teren je idealan za izvršenje zločina i bekstvo. Razgovarao sam sa premijerom pre dolaska na mesto događaja, a on se sada nalazi na bezbednoj lokaciji – rekao je Stefanović.

Oružje je pronađeno skriveno u šumi u sanducima koji su namenjeni specijalno za to i neobično je, prema njegovim rečima, da su pronađeni baš ovde.

On je dodao da će tražiti informacije od bezbednosne službe, bez kojih policija ne bi mogla da obavi svoj posao i otkrije o čemu je reč.

– Građani su prijavili sumnjiva događanja u šumi, nakon čega su obavestili policiju. Ovako se obavljaju likvidacije – oružje se ostavi izvršiocu na određenoj lokaciji, koji samo pristupa izvršenju atentata – izjavio je ministar, dodajući da je jako zabrinut za njegovu bezbednost.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je sve državne organe, koji se bave bezbednošću premijera Aleksandra Vučića i njegove porodice, na poseban oprez.

Kako je naveo, poziva na oprez imajući u vidu aktuelnu eskalaciju pritisaka na našu zemlju.

“Mnogima u svetu smetaju zemlja i njen lider koji vode nezavisnu politiku, koji ne rade ni u čijem tuđem interesu, osim u interesu Srbije.

“Na žalost, istorija je pokazala da oni uvek lako nađu srpsku ruku koja će za njih obaviti prljav posao. Zato istragu o pronađenom arsenalu oružja na mestu pogodnom za atentat na premijera Vučića treba hitno završiti, uhapsiti odgovorne izvršioce i nalogodavce”, naveo je Dačić u saopštenju.

(Agencije)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …