Home / AKTUELNO / SPREMA SE NEŠTO KRUPNO: Tenkovi i haubice u pokretu, helikopteri i avioni u naletu- Vučić prisustvuje! (FOTO)

SPREMA SE NEŠTO KRUPNO: Tenkovi i haubice u pokretu, helikopteri i avioni u naletu- Vučić prisustvuje! (FOTO)

Taktička vežba sa bojnim gađanjem “Sadejstvo 2018“ počela je danas na poligonu Pasuljanske livade, u izvođenju Četvrte brigade Kopnene vojske, vazduhoplovne brigade i Specijalne brigade, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Između ostalog u vežbi su učestvovali tenkovi, borbena vozila pešadije M-80A, samohodne haubice, tenk za izvlačenje i, tenk nosač mosta, višecevni bacači raketa, minobacači, jurišni avioni “Orao“, kao i helikopteri HN-42M “Gama“ i helikopter Mi-8, Hameri, bespilotna letelica „Orbiter“….

Foto. Tanjug/Dimitrije Goll

Taktična vežba sa bojnim gađanjem “Sadejstvo 2018″ izvodi se u okviru godišnjeg plana realizacije vežbi u Vojsci Srbije za 2018.godinu.

Foto. Tanjug/Dimitrije Goll

Cilj vežbe, čija je tema izvođenje pobunjeničke operacije, je da se kroz izvođenje taktičnih vežbi sa bojnim gađanjem unapredi taktična i vatrena osposobljenost posada, posluga i odeljenja i da se kroz kolektivnu obuku proveri osposobljenost jedinica za izvršenje namenskih zadataka.

Foto. Tanjug/Dimitrije Goll

Vežba se realizuje kroz posedanje linija blokade, zatim blokadu naseljenog mesta, izvođenje napada, poziv na predaju i neutralisanje pobunjenika u naseljenom mestu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Check Also

BIVŠI ITALIJANSKI PREMIJER OTKRIO: KORONA VIRUSOM U ITALIJI JE ZARAŽENO 12 MILIONA LJUDI! (VIDEO)

Virusom korona u Italiji je zaraženo 12 miliona ljudi, izjavio je bivši italijanski premijer Mateo …