Home / AKTUELNO / SPREMA SE RASCEP! PREDSEDNIK SRBIJE RAZBIJA SNS: 30 poslanika i Nikolić prave novu stranku! Evo šta se dešava..

SPREMA SE RASCEP! PREDSEDNIK SRBIJE RAZBIJA SNS: 30 poslanika i Nikolić prave novu stranku! Evo šta se dešava..

 vucic-nikolicPredsednik Srbije Tomislav Nikolić uveliko vrbuje ljude iz SNS „za ne daj bože“ kako bi, ukoliko ne dobije podršku za predsedničku kandidaturu, mogao da napravi svoj klub u parlamentu, a onda, eventualno, po viđenom receptu, osnuje i svoju stranku, saznaje Kurir u toj partiji!

Postizborna skupština SNS, zakazana za 28. maj, rešiće mnoge dileme u vezi sa sastavom nove vlade Srbije, ali će biti i uvertira u potencijalno najturbulentniji period u koji će stranka uploviti uoči predsedničkih izbora, praktično odmah po formiranju izvršne vlasti. Prema saznanjima Kurira, predsednički izbori biće poligon na kojem će se konačno i u SNS rasvletiti Nikolićev položaj u partiji.

Gurao svoje ljude

Naš izvor otkriva da je Nikolić i ovoga puta uticao na izbornu listu i u prvih 100 mesta ugurao 30 svojih poslanika.

– Nikolić se grčevito borio da u poslaničkom klubu naprednjaka ima i svoje ljude, što je znak da ne prepušta tek tako stranku Vučiću. Za konačan rasplet mnoge stvari još treba da se izmere i procene. Nova prilika da se stvari između njih dvojice isteraju na čistac biće predsednički izbori. Upadljivo je koliko se Nikolić potura za kandidata i forsira da ga SNS već sad promoviše, ali stranka igonoriše tu temu – objašnjava naš izvor upućen u odnose u SNS.

Nikolić je prekjuče dobio javnu poruku od Vučića, koji je, na pitanja o predsedničkim kandidatima unutar vladajuće stranke, poručio da ga ovi izbori ne interesuju i da će se njima baviti tek mesec dana pre njihovog održavanja.

Prethodno je Nikolić pokazao da gubi strpljenje zbog neopredeljenosti svoje formalno bivše stranke, pa je odabrao da u finišu kampanje za parlamentarne izbore istakne sopstvenu kandidaturu za predsedničku trku, iako je tvrdio da bez podrške SNS to neće raditi.

Nudio se Vučiću

– Mislim da Vučiću treba Nikolić. Ljudi me nisu zaboravili jer znaju da Vučić ima mnogo više uspeha ako smo zajedno. Oni znaju da sam iz Šumadije, da ne izdajem i ne okrećem leđa, od SNS imam samo dobrog – rekao je tada predsednik.

Prema proceni političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, Nikolić pokreće pitanje svoje budućnosti, a Vučić na dnevni red vraća urgentniju stvar, a to je sastavljanje vlade.

On smatra da bi prava opasnost po Vučića bio Nikolićev projekat stvaranja sopstvene stranke, ali da to u ovom trenutku, uz ovaj odnos snaga, nije realno.

– Sada sukob ni jednom ni drugom ne odgovara. Vučić bi svakako izašao kao pobednik u tom sukobu, ali nema tako komotnu situaciju u parlamentu. Međutim, ne preti opasnost od Nikolićevih poslanika, jer ih on nema mnogo u novom sazivu, već od stvaranja neke nove partije – ocenjuje on.

Politički analitičar Milan Nikolić smatra sa je Vučić previše jak, a Nikolić previše slab da bi se turbulencije u SNS završile deobom.

– Jedno je sigurno, SNS će posle ovih dešavanja imati jednog lidera, umesto jednog i po, koliko sada ima. Vučić ima 90 odsto političke moći u Srbiji, a Nikolić ostalih deset deli sa opozicijom – objašnjava Nikolić.

Niko od potpredsednika SNS juče nije hteo da komentariše dešavanja unutar stranke.

(Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …