Home / AKTUELNO / SPREMAO ATENTAT NA VUČIĆA?! Uhapšen bivši specijalac zbog sumnje da je pratio premijera!

SPREMAO ATENTAT NA VUČIĆA?! Uhapšen bivši specijalac zbog sumnje da je pratio premijera!

MUP Srbije jutros je priveo S. M. iz Crne Gore, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih jedinica, zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića, javili su beogradski mediji.

vucic

Kako se navodi, S. M., koji je poslednjih godina bio član jedne kriminalne grupe, nekoliko puta je viđen u blizini adrese na kojoj stanuje premijer Vučić. Posle privođenja, S.M. je više puta menjao iskaz o tome zašto je pratio premijera.

Premijer Srbije Aleksadnar Vučić daje iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, preneo je Pink.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije.

– Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS-a kada će Srbija biti diplomatska prestonica sveta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije – rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić, koji je i lider SPS-a ističe da “odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa”.

– Budućnost Srbije nema alternativu, a jedini dokazano uspešan put je nastavak državne politike Vlade Srbije i premijera Vučića, koja uživa apsolutnu podršku građana Srbije i koja je ostvarila velike rezultate u proteklom periodu. Da bi Srbija mogla da pobeđuje i napreduje mora da bude stabilna i zato je borba protiv destabilizacije Srbije ključna za budućnost zemlje – zaključio je Dačić.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …